Fiat 500 1.2 Lounge (2018) #2

Fiat 500 1.2 Lounge (2018)

Uitvoering500 1.2 Lounge
Bouwjaar2018
Jaar van aanschaf2019

Fiat 500 1,2 Lounge

Nadat we 5 jaar een Suzuki Ignis 1.3 uit 2006 hebben gereden was die toch aan vervanging toe.

We hebben eerst naar een Mini Countryman gekeken. Met het budget die we hadden kwamen we uit op een moidel uit 2010, maar in NL hadden ze minimaal 150.000km gereden. We zijn toen gaan kijken in Duitsland. We hadden een paar gezien ook uit 2010 en 2011 met een lage km-stand. Zelfs een paar Countryman S modellen. Uiteindelijk durfde ik het niet aan, vanwege de historie die niet te achterhalen is qua km-standen.

We hebben toen maar besloten om naar een jongere en kleinere auto te gaan zoeken. We hadden onze zoektocht gericht op een Kia Picanto en Hyundai i10 vanaf 2017. We zijn een paar leuke tegengekomen.
2 weekenden achter elkaar zijn we langs de autobedrijven gegaan en de laatste weekend, zaterdag 5 oktober zagen we bij de laatste dealer een paarse Fiat 500 staan. Omdat we 2 kinderen, 5 en 7 jaar, hebben zochten we eigenlijk alleen maar naar een auto met 4 deuren. Uiteindelijk gekeken hoe de instap was. Mijn vrouw is erin gaan zitten en ze was verkocht. Het moest een Fiat 500 worden.

Thuis aangekomen is mijn vrouw op zoek gegaan naar paarse Fiat 500's. En toen zag ze ook de kleur Blu Dipinto Di Blu. Die vond ze helemaal geweldig. Dus is ze daarop gaan zoeken en gekeken of er particulier te koop aangeboden worden. Ze had er één gevonden. Stond in Kaatsheuvel. Met de verkoper gesproken en zondag zijn we er naartoe gereden.

Auto was uit september 2018, in augustus 2019 ingevoerd en de km-stand was op dat moment 6400km. De km-stand was aantoonbaar. We hebben een proefrit gemaakt en gekeken of alles goed werkte.
Uiteindelijk hebben we de auto gekocht.

Het is een Fiat 500 1.2 Lounge in de kleur Blu Dipinto Di Blu. De auto heeft een panoramadak, automatische airco, cruise control, een groot scherm met Apple Carplay en Android Auto. De stuur en midden consule zijn in het wit uitgevoerd wat een mooie contrast geeft iun het interieur.

Inmiddels hebben we de auto al 2 weken en al 400km gereden. Wat opvalt is dat de auto heerlijk rijdt, schakelt super en achter kunnen met gemak de twee kinderstoelen geplaatst worden d.m.v. isofix.
De auto wordt voornamelijk als stadsauto gebruikt. Voor de langere afstanden hebben we lease auto.

Auto is ook zuinig, we hebben gemiddeld 1 op 17 mee gereden. Dus je hoort mij niet klagen. De Suzuki haalde dat bij lange niet.

We merken wel dat de auto gevoelig is voor windvlagen, je moet dan beide handen aan de stuur houden.

Daarnaast is ook opgevallen dat de afwijking op de snelheidsmeter meer is dan ik verwacht had. Rij je 110km/h dan zijn het 102 echte km/h. Dat was wel wennen, want ik dact rij 100 en bleek toen op Flitsmeister 92km/h te zijn.

Wat we binnenkort eraan gaan doen:
- Philips WhiteVision lampen laten plaatsen ( wilde eerst originele Xenon lampen plaatsen, maar dan moet je ook automatische hoogte verstelling van de koplampen hebben)
- middenarmsteun plaatsen.
- 16 inch velgen ( auto heeft nu 15 inch velgen met winterbanden)

Zaterdag gaan we een beurt laten uitvoeren, olie verversen en alles laten nalopen. Bij KwikFit wordt dan meteen de Philps WhiteVision lampen geplaatst.

Zoals het er nu naar uitziet gaan we een mooie periode tegemoet met een zo goed als nieuwe auto.

Zal geregeld de review bijhouden.

4,0

PRIVATE LEASE Fiat 500

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens