Fiat 500 TwinAir 80 Lounge (2016) #2
Uitvoering | 500 TwinAir 80 Lounge |
Bouwjaar | 2016 |
Jaar van aanschaf | 2016 |
Vergelijk nieuw 2016 en oud model 2009 Fiat 500
Hiervoor 6 jaar een Fiat 500 met 1.2 motor gehad.
Zal me beperken tot een vergelijk tussen model 2009 en 2016.
De meeste opties zijn identiek.
Het nieuwe model heeft een nog wat stugge maar nu zeer strakke wegligging. Niet uit het spoor te krijgen, ook zijwindongevoelig. Het oude model was flink wat springeriger, wel een goede wegligging maar nu toch een stap beter. Ook het comfort. Sowieso een fijnere direct sturende auto geworden.
Vooral op de snelweg en inhalen is de Twinair motor zonder twijfel veel beter. Trekt op blijvend door en is nu geschikt voor lange afstanden. Wel iets meer geluid bij optrekken, brommetje verdwijnt trouwens bij ecostand.
Benzineverbruik is bijna identiek. Je rijdt wel wat makkelijker harder, voorheen 110 nu even makkelijk 130 km per uur..
Afwerkdetails zijn net wat beter, zeg maar van een 6 naar een 7. Als je wat zoekt gaat het om veel details.
Mindere punten blijven, het (voor mij) niet voldoende verstelbaar stuur, kantelhoogte regeling stoelen en geen cruiscontrol.
Afschrijving vorige 500 was € 140 per maand. Dat zit bij de nieuwe ook wel goed denk ik.
Rijdt gewoon door
Probleemloos, we rijden we vrolijk verder.
Om in de gaten te houden, hij verbruikt wel wat dure 0w30 olie, 0,5 l per 10.000 km.
Is trouwens een "automaat" schakelt goed maar wel wat traag.