DS DS5 BlueHDi 120 Business Executive (2016) #2

Uitvoering | DS5 BlueHDi 120 Business Executive |
Bouwjaar | 2016 |
Jaar van aanschaf | 2016 |
Mijn mobiele kantoor de DS 5
Na enige tijd te hebben rondgekeken voor een nieuwe lease auto, waarbij de Duitse heren steeds de revue passeerden, kwam deze schone Française opeens op mijn weg. Ik was in een klap smoorverliefd. Deze secretaresse moest en zou het worden.
Na een paar weken(!, ja er was zo waar een model in mijn voorkeursuitvoering) heb ik hem in de laatste week van 2016 kunnen ophalen bij Dijkstra in Groningen.
Met 4km op teller vertrokken en uiteraard even een goede start gegeven. Nog geen week en 600km verder is het dan tijd om ook hier maar te beginnen met schrijven. Want ja, mede dankzij de bedragen op AW werd mijn keuze gekleurd tot werkelijkheid.
De auto breekt regelmatig nekken, en heb zelfs voor het eerst een file om mij heen zien creëren op de A28 doordat een BMW het nodig vond om mij in te halen, te bekijken en terug te laten zakken te bekijken, voor te rijden, af te zakken zodat ik hem moest inhalen, waarna het hele riedeltje opnieuw begon. Wij waren niet de enige op de snelweg. Ik was wel de enige die zich opgelaten voelde blijkbaar.
Goed, mijn Auto:
2017 DS 5 BlueHDI 120 S&S Business Executive
Kleur: Blue Encre (ik noem het maar gewoon inktblauw)
Wielen: 16"
Ik heb speciaal voor deze banden gekozen omdat ik liever een wat minder harde gevoel op de weg heb. Al die kleine kiezeltjes hoef ik niet te voelen, en dat was wel mijn ervaring met de 18" demo auto die ik gereden heb.
Met 50.000 - 60.000 km op jaar basis zal ze mij door West-Europa gaan loodsen. En ik verwacht een heerlijk verblijf in mijn kantoor ;)
Kleine smet op de eerste km's: stuur gaat behoorlijk tekeer zodra je de 130 km/u rijdt. En tijdens oplevering is er in de garage iets tegen de auto geknald met als gevolg een klein deukje rechtsachter. Beide zaken worden de 17e hersteld.