DS DS3 Crossback E-Tense Performance Line+ (2020) #2

autoreview

DS DS3 Crossback E-Tense Performance Line+ (2020)

Signalement

UitvoeringDS3 Crossback E-Tense Performance Line+
Versnellingen1, Automaat
Bouwjaar2020
Jaar van aanschaf2020
KM-stand bij aanschaf2 km
KM-stand laatst19.050 km
Lezerswaardering: 72%Keuze van de redactie
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Hoe zal het bereik zich ontwikkelen

 • 2.000 km

Ik heb even moeten wachten voor de E-Tense er was, beloofd eind maar, maar door Corona is het eind september geworden. En destijds gekozen a) omdat het een DS is en er gewoon lekker anders uitziet - en dat is nog steeds zo. Je ziet ze vrijwel niet en dat maakt m soort van uniek en onbekend. b) omdat het bereik misschien niet super ruim is, waar een Kona er 100km meer op een batterij rijdt, maar 300-320km goed en voldoende zou moeten zijn.

Alleen dat bereik is mijn grootste zorg en stap voor stap nu een ergernis. Op en neer Amersfoort - Den Haag is spannend... En dat is 170km ongeveer, laat het 190 zijn met wat stadse rondzwervingen. Dan is het niet voor te stellen dat je peentjes zweet op de terugweg of het wel haalbaar is... Dat is zorgelijk...

Nu maar een afspraak gepland bij de dealer, die m geleverd hebben, om te gaan kijken hoe ze WLTP bereik haalbaar zien. NEDC was 30% minder is reëel en bij WLTP kan ik 15% minder wel aan, dan zou ie namelijk nog 260km aan moeten kunnen... maar met <200 km kom ik zelfs onder NEDC uit want slechts 64%....

Dus ook al is ie prachtig en ja niet zo groot, rijdt ie best lekker strak maar is ie ook wel duur. Dit is wel bijzonder.

Oh en voetnoot: ik had gelezen dat het softwaresysteem soms wat traag zou zijn... Dat is niet soms, dat is gewoon traag en zou je van een dergelijk geprijsde auto en EV niet verwachten.

3636 km bereik discussie gaande

 • 3.636 km

De vorige keer schreef ik over het bereik waar ik me serieus zorgen over maak. 180-200km verwacht ik na nog een paar checks en controles... Veel minder dan de 320km wltp. Dus daarmee naar de dealer. Aangegeven dat dat echt niet kan. 15-20% afwijking kun je verwachten. En dan is het 320-64=256km. Met 200km kom ik op een afwijking van 37,5%...

Goed. Na laten kijken door de dealer in Velp. Resultaat: ze hebben alle storingen uitgelezen en niks geks gezien. Pfff. Nee dat is niet kijken of en hoe het bereik niet klopt. Dus escaleren dan maar.
Binnenkort gaan we m omruilen met een andere voor een paar dagen om te kijken of ik een maandagmorgen modelletje je heb.. range vergelijken.
Stiekem voelt het dat er geen 50kwh onder ligt maar bijv maar 35.... We gaan het meemaken.

Het nieuwe jaar in... (Stand 4536km)

 • 4.536 km

Zo! Na wat heen en weer mailen en moeten wachten op een vervanger die ook elektrisch is, hebben de dealer en ik afgelopen week de DS3 met een e2008 ongewisseld. Om te ervaren of de dealer dat meemaakt dat ik heb en of ik in de e2008 wel kms maak die ik verwacht.

Ik leverde de auto in waarbij we momenteel op een bereik zitten van net of net geen 170km. Dus bijna slechts 50%...

Onderweg naar de dealer in Velp (50km van huis) met 280 km bereik gestart en aldaar nog 180km over. Dus 100km bereik weg op 50km rijden... Spannend begin zeg maar. Terug de e2008 (een fase1 variant met een volgeladen bereik van 200km (???)). 60km terug (kantoor) en 140km over. 0km verlies dus. Oftewel het zou echt aan de DS moeten liggen.

Na 4 dagen de Peugeot teruggebracht en kijken wat ze te vertellen hadden. Nou, ze ervaren hetzelfde. Een zeer beperkt bereik. Gelukkig dus niet voor gek verklaard enzo of afgehouden.

De dealer is nu dus in conclaaf met DS in la douce France. Kijken wat ze zeggen.

To be continued.

DS kijkt mee... Opgelost! Of toch niet

 • 5.800 km

De DS is 2 weken in Velp geweest zodat Frankrijk kon meekijken met het bereik en ze van alles gingen instellen en nakijken.

Na 2 weken was het "in orde" en kon de auto weer opgehaald worden... In orde. Is dat 200km op een eerste volle accu? 185 op de erop volgende.... Nee. Alle aanpassingen zouden 250km mogelijk gemaakt hebben, maar er is niets veranderd qua bereik. Het enige dat veranderd is is dat het ruim maart is nu en het duurt en duurt...

Bijzonder is dat na de 2e lading leeg gereden te hebben nu de interne lader kapot is gegaan en de auto is afgevoerd. Dat duurt al weer ruim een week. Daarna kan de leasmij aan de slag met de auto die niet volgens spec is...

Bijna 10.000km. Fijne auto met slecht bereik

 • 9.857 km

Een nieuwe update. Als gemeld vind Frankrijk (DS dus) dat de auto technisch ok is en dat het mindere bereik normaal is... Dat dat niet zo is is natuurlijk wat ik vind. Een beloofd bereik van 320km, een werkelijk maximaal bereik (als je zo voorzichtig en zuinig mogelijk rijdt) is 250. Gewoon bereik zit rond de 200.

Oftewel wil je een DS3 crossback e-tense full electric: niet doen. Ook al rijdt ie fantastisch en is ie luxe zoals DS dat doet, het slaat echt nergens op dat het bereik zo beperkt is.

Koop geen full electric van PSA. Ik zit m'n lease tijd uit en ga dan verder denken en kijken. Zie nu al uit om bijv een Kia EV6 te kiezen.

Een nieuwe winter breekt aan en start slecht

 • 19.050 km

Vandaag was een dag om naar de wedstrijd van m'n dochter te gaan. Batterij niveau 72%. Route: Leusden-Culemborg-Leusden. Op 72% zou je denken easy-peasy. 90km heen en weer. 72% van 320 bereik is wat overdone, dus zeg dat we (nog steeds) hopen op 72% van 250km. Oftewel 180km. Resultaat bij terugkomst: bereik: 24km. Maar ja. 90km + 24 = 114. Zou dus op 100% 160km bereik betekenen... Ik zeg maar even niks. Maar ga toch maar weer eens in overleg met lease en dealer...

2,8
 • Betrouwbaarheid
  2
 • Prestaties
  2
 • Comfort
  5
 • Kosten
  2
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee

PRIVATE LEASE DS

Alphabet
DS DS3 Crossback E-Tense Performance Line (5D/CVT)
€ 639
 

Lezersreacties (12)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens