Daihatsu Trevis (2006)
Uitvoering | Trevis |
Bouwjaar | 2006 |
Jaar van aanschaf | 2006 |
meer dan tevreden!!
december 2006 hebben wij onze Cuore Nagano ingeruild voor de Trevis. Niet alleen omdat we voor zijn uiterlijk vielen maar ook voor het niveau van de totale uitrusting! Ook heel belangrijk voor mij is de instap, de deuren kunnen 90 graden open en dat is voor mioj erg belangrijk. er is geen auto die hier aan kan tippen in deze prijsklasse en het segment wat er boven zit. ondertussen wonen we alweer 2 1/2 jaar in Fr. en daar is Trevis nog steeds een bezienswaardigheid. Hij houdt zich geweldig hier in het heuvel landschap, ik rij gem. 1 op 16 à 17, we zijn er met de klapcaravan mee naar het zuiden geweest, en toen was het gebruik gem 1 op 14/15 wat ik voor een automaat goed durf te noemen. Tot op heden heeft hij alle beurten volgens het onderhoudschema gehad, het enige wat vernieuwd is zijn de voorremmen en blokjes bij 75000 km. We zijn erg blij dat ik indertijd de mistlampen erop heb laten zetten en een trekhaak met een zwaardere verenset. Het is een echt werpaardje, misschien meer een lastezel maar hij is goud waard met de aanhanger (wel geremd anders heb je er weinig aan hier in het centrum van Frankrijk. Autobedrijf Rob van Hout uit Alkmaar, onze complimenten voor het aanraden van deze auto!!! Klasse.
rustig verder
volgende week weer naar de dealer voor de 105.000 km beurt!! nog steeds heel tevreden, we rijden hier in de bergen gemiddeld 1 op 17. Nog steeds, of steeds meer, een unieke auto! Tot volle tevredenheid, iedereen zwaait als ze ons zien rijden...
ondertussen weer een jaartje of wat verder, in december de 150'000 km beurt gehad en geen noemenswaardige problemen.. af en toe een lampje vervangen, helaas wel schade gehad, een vos onder de auto en de voorbumper gescheurd is weer gerepareerd maar t is toch jammer. En een nieuwe mistlamp die was toch niet sterker dan de vos! En nieuwe banden, de voorbanden moeten om de 25.00 vervangen worden! Achter is geen enkel probleem die draaien zo'n 75.000 km mee.
3de controle technique (APK)
eind november de grote beurt gehad, de rechter voorarm moest vervangen worden.
is inmiddels gebeurd en de keuring is achter de rug ...alles prima! en weer voor 2 jaar goedgekeurd.. op naar de 10 jaar!!!