Daihatsu Terios 1.5 16V DVVT 2WD Expedition (2006)
Uitvoering | Terios 1.5 16V DVVT 2WD Expedition |
Bouwjaar | 2006 |
Jaar van aanschaf | 2006 |
Ik heb als een van de eersten een Daihatsu Terios gekocht (juli 2006). De stoere uitstraling van deze auto sprak ons wel aan, gecombineerd met een goede inruilprijs voor onze oude auto (Daewoo). We hebben proefgereden in een 4WD en ons viel op (ook in de testverslagen)dat de motor/aandrijving boven de 100 km/hr behoorlijk veel lawaai maakt. Aangegeven werd door de dealer dat dit in de 2WD een stuk minder zou zijn. Helaas dit is dus NIET zo. De motor/aandrijving maakt vooral tussen de 100-120 km veel te veel lawaai. Daihatsu heeft dit probleem onderkend en zou (bericht Telegraaf 2006) aan een oplossing werken. Navraag bij de importeur leert dat bij de reeds verkochte exemplaren geen extra isolatie door Daihatsu wordt aangebracht. Neem daarnaast het feit dat sinds onze koop de auto inmiddels 2 keer in prijs is verlaagd !!!! Dan snap je wel dat ik hiervan behoorlijk baal.
De auto bevalt verder goed, laag verbruik, behoorlijke achterbak en hoge zit en instap. De opbergmogelijkheden vallen wat tegen, doordat er in de achterbak slechts 1 klein bakje (tbv afneembare trekhaak) is opgenomen. Ook voorin geen laden onder de stoelen of armsteunbak of in de vloer van de auto. Dit is bij de meeste auto’s van nu wel een stuk beter verzorgd.
Geen problemen