Daihatsu Gran Move 1.6i CX (2001)
Uitvoering | Gran Move 1.6i CX |
Bouwjaar | 2001 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
still going strong
deze auto gekocht in 2007 met een km stand van 42.000 km momenteel staat de gran move op 68.000 km ik rij dus niet echt veel met de gran move want mijn werk is op fietsafstand dus ik gebruik hem alleen maar in het weekend. Dit jaar is de Dai 10 jaar geworden en heb ik hem verwend met een grote beurt en een verse distributieriem. kost dan wel wat maar in de 4 jaar dat ik er mee heb gereden is alleen het achterste deel van de uitlaat vervangen. dus de totale kosten over 4 jaar vallen reuze mee, de dai start altijd en ik heb er nog nooit wat mee gehad, gisteren heb ik uit voorzorg de accu laten vervangen want die werd wat minder, het enige nadeel van de gran move vind ik de zijwindgevoeligheid als het heel hard waait
maar ik rij niet zoveel dus erg veel last heb ik er ook niet van.Daarnaast is het uitelijk nou niet echt spannend maar dat hoeft van mij ook niet, het grote voordeel van de gran move is dat hij maar 965 kg weegt en dat je er ongelofelijk veel in kan vervoeren, de kinderen van mij hebben ook een zee aan beenruimte voor mij dus de meest ideale auto, ik ga deze auto denk ik ook maar helemaal oprijden
weer een jaartje sturen
de dai is weer voor een jaar goedgekeurd, de rechterachterband begint een beetje aan zijn eind te geraken en zal binnenkort vervangen worden evenals de linksachter waar echter nog wel voldoende profiel opzit
De waarde van de Dai is na 11 jaar wel tot nihil gedaald maar als ik er in rij ben ik toch wel erg tevreden met mijn gran move.
En met de vakantie naar duitsland in zicht kan ik mij ook wel weer verheugen op de enorme bergruimte en het comfort. Nee ik ben nog niet van plan om van mijn Dai afstand te nemen
de 80000 km grens doorbroken
vorige week de 80.000 km grens doorbroken, ik denk dat ik nog 3 jaar nodig heb om het klokje rond te krijgen, van de zomer met de apk de uitlaat laten lassen en voor de rest weer glanzend door de keuring. Een onverlaat heeft zijn of haar winkelwagen stevig in mijn rechter voorportier gedrukt zonder er natuurlijk een briefje bij te doen, het is dan wel geen nieuwe auto maar daar ben je wel even zuur van. Voor de rest is het gaan met de banaan en lekker doorrijden.
de Dai gaat ons verlaten
Na een verbintenis van 7 jaren gaat de Gran Move ons verlaten, hij moet voor de APK keuring en er komen wat dure reparaties aan waardoor ik op zoek ben gegaan naar een auto in een wegenbelastingklasse die 1 lager is. Het is een Hyundai i20 geworden, goede prijs voor de Dai gekregen waardoor de koop mogelijk werd. Toch zullen wij met pijn in ons hart afscheid nemen van de gran move, hij heeft ons overal gebracht zonder ook maar 1 keer tegen te sputteren, nee de Gran move is een kwaliteitsproduct.