Daihatsu Cuore 1.0 Premium (2009)
Uitvoering | Cuore 1.0 Premium |
Bouwjaar | 2009 |
Jaar van aanschaf | 2011 |
Goedkoper dan het OV
Deze Cuore een jaar geleden gekocht als tweede auto naast onze Auris. We twijfelde tussen een Aygo of Cuore, maar we vonden de Cuore zoveel ruimer, beter afgewerkt en comfortabeler dat de keuze snel gemaakt was. We hebben een vuurrode premium met airco en 14 inch fabrieks lichtmetaal (en sportonderstel). Na een jaar kan ik zeggen dat hij erg goed bevalt. Hij rijdt met gemak beter dan 1 op 21 en is erg praktisch en ruim voor zo'n klein wagentje. Het 3 cylinder motortje is lekker gretig, en klinkt aanstekelijk. Hij is ook zo lekker handelbaar, en de bediening is soepel. De versnellingsbak schakelt, als elke daihatsu die ik heb gehad, met lange rubberachtige slagen, maar wel trefzeker. De koppeling heeft een duidelijk aangrijpingspunt en de remmen zijn uitstekend op hun taak berekend. Tegen de KM prijs van een Cuore kan het OV in nederland niet op.
Hij wordt voornamelijk gebruikt voor woon/werk verkeer ( eens of tweemaal per week een ritje van 160 km retour). Dat deden we eerst per OV, maar dat was niet praktisch en duurde wel twee keer langer dan met de auto. De Cuore blijkt goedkoper dan het OV.
- Betrouwbaarheid5
- Prestaties4
- Comfort3
- Kosten5
Uitgelicht aanbod

Test: Citroën C1 - Daihatsu Cuore - Fiat Panda - Ford Ka - Hyundai i10 - Kia Picanto - Renault Twingo - Opel Agila - Suzuki Alto - Nissan Pixo

Test: Chevrolet Spark - Daihatsu Cuore - Fiat Panda - Hyundai i10 - Opel Agila - Peugeot 107

Daihatsu Cuore 1.0 Premium (2009)

Test: Suzuki Alto - Citroën C1 - Renault Twingo - Daihatsu Cuore - Ford Ka - Hyundai i10

Daihatsu Cuore 1.0 12V Premium (2007)