Daihatsu Cuore 1.0 Premium (2008)

Daihatsu Cuore
Daihatsu CuoreDaihatsu CuoreDaihatsu CuoreDaihatsu CuoreDaihatsu CuoreDaihatsu CuoreDaihatsu CuoreDaihatsu CuoreDaihatsu CuoreDaihatsu CuoreDaihatsu CuoreDaihatsu CuoreDaihatsu CuoreDaihatsu CuoreDaihatsu CuoreDaihatsu CuoreDaihatsu Cuore

UitvoeringCuore 1.0 Premium
Bouwjaar2008
Jaar van aanschaf2008

Na 2x een Nissan Micra te hebben gereden werd het weer eens tijd voor iets anders. Op mijn shortlist had ik slechts 4 auto\'s geplaatst te weten de drieling van Peugeot, Toyota en Citroën en de Daihatsu Cuore. Ik heb met al deze auto\'s een proefrit gemaakt en heb na wat wikken en wegen gekozen voor de Daihatsu. Dit vanwege de grotere binnenruimte en het feit dat ik niet hou van een auto waar blik zichtbaar is aan de binnenkant(dat laatste is dus puur een kwestie van persoonlijke smaak).
We rijden nu een ruime maand met de auto en ik kan niet anders zeggen dan dat de Cuore ons nog steeds verrast. Wat een ontzettend lekker comfortabel klein autootje is het. Ik ben geen wilde chauffeur en met de snelheden waarmee ik mij verplaats is de Cuore redelijk stil en onvoorstelbaar zuinig. Het hoogste brandstofverbruik is 1 op 19,9 en het laagste 1 op 23,8. Ook het zitcomfort is prima, je kunt het best een poos uithouden op deze stoelen. Ik maak regelmatig(ongeveer 5x per maand) ritten van 2 uur heen en 2 uur terug en dat gaat uitstekend.
Onze Cuore is voorzien van airco en een paar extra luidsprekers, verder zit alles wat op een auto hoort te zitten er al standaard op.

* Update augustus 2009.

Ik ben nog steeds heel erg tevreden over de auto. Voor zo'n kleine auto heeft deze ontzettend veel ruimte. Wanneer ik eens passagiers meeneem verbazen ze zich altijd weer over de hoeveelheid beenruimte die ze hebben. Ook het rijcomfort valt mij niet tegen, het is niet meer zo'n hobbelbak als vroeger, uiteraard is de lange wielbasis(de wielen staan bijna net zover uit elkaar als in een veel grotere Golf3) daar debet aan. Ik gebruik de auto vaak voor lange afstanden en dan is het geluidscomfort best aangenaam. Het is zeker geen herrieschopper en je kunt nog prima een gesprek voeren op een normaal niveau. Het brandstofverbruik is in mijn geval heel gunstig, wat veroorzaakt wordt doordat de auto veel lange afstanden rijd, en is op dit moment 1 op 22(gemeten over alle gereden kilometers gedeeld door alle getankte liters) de boordcomputer geeft aan dat de auto nog zuiniger zou zijn, maar zit er wel een halve liter per 100 km naast.
Problemen hebben zich niet voorgedaan, alleen heeft de dealer geconstateerd dat de remschijven niet gelijkmatig afsleten, dat hebben ze gezien toen ik de auto daar even op de brug had om een luidere claxon te monteren. Er zijn nieuwe schijven gemonteerd onder garantie. De auto is totaal foutloos, er rammelt niets, alles is keurig afgewerkt en ziet er nog steeds ongebruikt uit. Ik ben nog steeds zeer enthousiast en kan iedereen die op zoek is naar een kleine ruime auto aanbevelen de Daihatsu dealer eens met een bezoek te vereren.

Uiteraard zijn er tot nu toe geen problemen geweest, mochten die er wel zijn dan worden deze hier gemeld.

Nog steeds geen problemen.

9,5