Daihatsu Cuore 1.0 12V Osaka (2003)

autoreview

Daihatsu Cuore

Signalement

UitvoeringCuore 1.0 12V Osaka
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar2003
Jaar van aanschaf2007
KM-stand bij aanschaf56.000 km
KM-stand laatst106.000 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

leuke stadsauto

  • 91.000 km

Wij hebben deze auto nu 4 jaar in ons bezit als tweede auto. Hij wordt voornamelijk gebruikt door mijn medegezinsleden. Meestal voor de kortere afstanden. Daarnaast is de auto meerdere keren tijdens vakanties naar Frankrijk gereden.

Voordelen:
- redelijke uitstraling (een fraai ontwerp voor een auto uit 2003);
- goedkoop;
- redelijke ruimte;
- handig in de stad;
- de motor is nog echt recht toe recht aan; wanneer je een beetje handig bent kun er zelf ook wat repareren.


Nadelen:
- geen stuurbekrachtiging (zwaar sturen);
- de zijwindgevoeligheid (wat minder extreem dan elders wordt gesteld, althans dat is onze ervaring);
- de trekkracht;
- geen airco.

In het algemeen is het redelijke stadsauto voor weinig geld.

  • 99.000 km

De Cuore verbruikte de laatste tijd meer olie. Om de 2.000 kilometer moet omstreeks een liter worden bijgevuld. Er zijn geen sporen van lekkage.

afscheid

  • 106.000 km

Wij hebben afscheid genomen van onze Cuore. Lange tijd hebben wij de auto met veel plezier gebruikt: als stadsauto, als extra auto voor onze dochters en voor de lange buitenlandreizen van de kinderen.

De laatste tijd werd het olieverbruik te hoog. Ingeruild voor een Aygo van twee jaar oud. Met enige spijt. Cuore is en blijft een prachtige auto voor erbij. Met vreugde voor de resterende inruilwaarde: 1900 euro voor een 9-jarige cuore met 106.000 km op de teller.

Lezersreacties (4)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens