Daihatsu Cuore 1.0 Premium (2008) #3
Uitvoering | Cuore 1.0 Premium |
Bouwjaar | 2008 |
Jaar van aanschaf | 2023 |
Wat anders, leuk en vooral zuinig
Mijn vorige auto was afgekeurd en had dus snel een andere auto nodig. Voor mij betekende dat een hele goedkope en zuinige auto. Welke maakte me niet uit. Dus naar autoscout en deze kwam me gelijk groeten. De adverteerder, particulier, gemailed en 3 dagen moeten wachten op antwoord. Maar gelukkig had hij mij uitverkoren om de auto te komen bekijken. Hij had nogal wat reacties gehad en door omstandigheden niet kunnen reageren dus hij keek naar de opgestelde mails en of mensen dichtbij woonden en serieus waren.
Na proefrijden en wat onderhandelen gelijk de Daihatsu gekocht. Was wel even wennen, klein, wat rumoeriger en stuurt (electronische stuurbekrachtiging) en remt heel anders onder andere. Maar nu een anderhalve maand later ben ik daar ook aan gewend.
Heerlijk is toch eigenlijk wel de hoge instap, dus je valt er makkelijk in en stapt er makkelijk uit. De auto heeft helaas geen airco maar dan wel mooi ingebouwd radio systeem. Geluid is niet waanzinnig maar dat is misschien met andere speakers op te lossen.
Autotje is natuurlijk niet heel snel maar dat 3 cilindertje zit voldoende vermogen in om vlot met het verkeer mee te gaan. En het uitgebreide dashboard met boordcomputer helpt mij lekker zuinig te rijden. Ik heb de meter altijd op Actuele Verbruik staan en verbaas me erover dat ik op de snelwel richting de 1 op 30 haal. Overall heb ik tot nu toe 1 op 22 gereden en dat is met de huidige benzineprijzen zeer welkom. Scheelt me elke duizend kilometer zo'n € 75 t.o.v. mijn vorige auto. En de wegenbelasting van € 16/maand en de verzekering van nog geen 2 tientjes helpen om niet helemaal leeg te lopen.
Aangezien de auto relatief nieuw is qua kilometers en de staat zeer goed volgens mijn garage rij ik voor mijn gevoel in een vrij nieuwe auto. Het interieur is ook onberispelijk en van slijtage e.d. is niks te zien. Ook wel leuk.
Zoals je leest gaat het mij vooral om de economische dingen, goedkoop in gebruik en onderhoud. Maar je wilt ook veilig op je plek komen. Je moet deze auto meer als een motor rijden. Met andere woorden let goed op de weg en de situatie om je heen. Hou het veilig. En scheuren e.d. gaat hier echt niet mee. En als het regent is ie extreem onderstuurt. Maar volgend jaar nieuwe en andere merk bandjes helpen misschien om dit iets te verbeteren.
Maar tot nu toe heb ik heel veel schik van dit autotje. Ik zal over een jaar of zo nog eens een aanvullende review hier neerzetten om een nog betere indruk achter te laten.