Dacia Sandero TCe 100 Bi-Fuel Stepway Comfort (2022)
| Uitvoering | Sandero TCe 100 Bi-Fuel Stepway Comfort |
| Versnellingen | 6, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2022 |
| Jaar van aanschaf | 2024 |
| KM-stand bij aanschaf | 55.000 km |
| KM-stand laatst | 88.000 km |
Gebruikskosten/ storingen
Mijn vrouw reed al jaren Opel Corsa op gas en wilde een nieuwere auto op gas en met een handbak. Bij de oriëntatie op Dacia kwamen we eerst bij een model uit 2017 uit. Dat was mij net niet modern genoeg. Vandaar dat we deze uit 2022 gekocht hebben met 55.000 op de teller. We kochten hem bij Terwolde Groningen maar vroegen of hij voor de service ook op een ander filiaal van Terwolde terecht konden. Geen probleem. Alle kleine probleempjes zijn onder garantie opgelost. Dat waren elektronische probleempjes die met een update verholpen konden worden. Bij het resetten van de kilometerstand na het tanken ervaren we soms dat het niet erg soepel verloopt. De beurt staat altijd in december in het systeem en de APK in april. Ik heb gevraagd om dit te combineren in april. Dat scheelt een rit naar de dealer. Bij het tanken van gas hebben we soms de ervaring dat we geen gas bij kunnen vullen. Het kogeltje zit dan vast. De dealer gaf geen uitsluitsel of het aan bepaalde gaspompen kon liggen. Mijn ervaring is wel dat het bij BK pompen vaker voorkomt dan bij andere merk pompen. Bij de Esso in de beurt gaat het goed.
Bij de eerste beurt betaalden wij €500. Daarbij zijn ook twee voorbanden vervangen. Ze rekenden daarvoor alleen de montage kosten omdat iemand op dezelfde dag zijn zomerbanden liet vervangen voor all seasonbanden. Een geweldig gebaar van de dealer in Hoogeveen. Ze gaan daar voor de 5 sterren beoordeling in de reviews.
In december 2025 staat er 88.000 op de teller en hebben we een probleempje met het automatisch overschakelen op gas ervaren. Toen we twee keer de auto opnieuw gestart hadden was het probleem opgelost. De auto reset de aangegeven storing. De bandenspanningsensor gaf aan dat de banden opgepompt moesten worden. Het resetten van deze storing gaf wat meer moeite. Dat zit ook in het stuur net zoals het resetten van de kilometerstand na het tanken. Hoe is dit op te lossen?
Ontdek deze occasions: had je ze al gezien?

Dacia Sandero Stepway TCe 100 Bi-Fuel GPF Comfort | Climate Control | Apple Carplay/Android Auto | Parkeersensoren |
- 2021

Dacia Sandero Stepway ECO-G 100 Extreme | Trekhaak | Schuif-/kanteldak | Stoelverw. | Parkeercamera |
- 2023

Dacia Sandero 1.0 TCe 90 Stepway Expression Clima / Cruise / Navi / Carplay / Keyless entry
- 2024

Praktijkervaring Dacia Sandero: de populairste

Dacia Sandero Stepway – Afscheid duurtest

Update Dacia Sandero Stepway - Levert hij echt meer vermogen op lpg?

Damiaan: 'Een auto van 17 mille, dát is pas een topprestatie'