Dacia Sandero TCe 100 Bi-Fuel Comfort (2022)

Uitvoering | Sandero TCe 100 Bi-Fuel Comfort |
Bouwjaar | 2022 |
Jaar van aanschaf | 2022 |
Comfortable en zuinige auto
Ja daar is hij eindelijk. De nieuwe Dacia Sandero bi-fuel. Wat een plaatje van een auto is het. Ik heb hem nu 6 weken in bezit en ben er zeer tevreden over. Ten eerste de buitenkant, mooie lijnen en mooie verlicht die echt heel veel licht geven op de weg ter vergelijking met mijn vorige Mitsubishi space star waar ik 5 jaar zeker met plezier in heb gereden, maar wat een vooruitgang ten opzichte van de Dacia en dat terwijl de prijs zo goed als het zelfde is. Als je deze twee auto’s naast elkaar zou zetten dan kan je maar 1 keuzen maken en dat is toch Dacia. De auto is een stuk groter, de binnen ruimte is iets groter, de koffer bak is zeker groter, het vermogen tja niet te vergelijken van 70pk naar 100pk op gas. Ik vond het eerst wel overweldigend hoe snel dat gaat maar ik raak er aan gewend. De Dacia heeft trouwens een turbo motor en dat gaat als de brandweer. Hij heeft ook een eco stand en dat vindt ik wel erg lekker rijden. Hij is dan een stuk minder fel op het gaspedaal. Ik heb nu op benzine 1:20 gehaald en dat vindt ik wel zeer netjes al is dit wel woon werk situatie waar ik dus alleen in rijd en ik heb nooit haast dus ja ik rij zeer rustig. Het gas verbruik weet ik nog niet. Het display zegt dat ik 750km op de gastank kan rijden en ik heb nu 550km er mee gereden en ik weet niet hoeveel gas er in gaat als de tank leeg is. Het interieur ziet er netjes uit, mooi display er in voor de radio wat erg lekker en snel reageert. Er zit goed geluid in(dab radio). Het geluid met rijden in de auto is zeer stil. Het is een 1 liter motor maar dat hoor je bijna niet.
Dus ik ben tot nu toe zeer tevreden met de auto. De wegenbelasting is wel iets meer dan benzine auto (58€) dat is 16€ meer per maand dan benzine maar als je de benzine prijzen ziet tegenwoordig dan moet ik dit er zeker wel uit kunnen halen
Inmiddels 1 jaar en 3 maanden
Inmiddels heb ik de auto nu 1 jaar en 3 maanden. Ik heb nog nooit een auto gehad die op gas heeft gereden maar ik moet zeggen ik ben er zeer blij mee. De auto start altijd eerst op benzine. In de zomer als je de auto start dan gaat hij vanzelf al na 10 seconden automatisch op lpg. In de winter moet je denk ik ongeveer 1 a 2 km rijden en dan gaat hij op lpg. De dealer heeft mij verteld dat de auto 1x in de maand ff op benzine moet rijden voor ongeveer 10 a 15 min met 100km per uur om de boel lekker schoon te maken en in het begin had ik mijn benzine tank helemaal vol gegooid maar dat moet dus niet omdat tegenwoordig de benzine oud wordt. Dus 1x in de twee maanden ff 5 liter of in de winter denk ik wat meer er in gooien zodat je geen oude benzine er in laat zitten. Hij heeft dus laatst een beurtje gehad en hij had natuurlijk helemaal niks. Dus ik ben nog steeds heel tevreden over de auto