Dacia Lodgy TCe 115 Prestige 7P (2013) #2

Dacia Lodgy TCe 115 Prestige 7P (2013)
Dacia Lodgy TCe 115 Prestige 7P (2013)Dacia Lodgy TCe 115 Prestige 7P (2013)Dacia Lodgy TCe 115 Prestige 7P (2013)Dacia Lodgy TCe 115 Prestige 7P (2013)Dacia Lodgy TCe 115 Prestige 7P (2013)Dacia Lodgy TCe 115 Prestige 7P (2013)Dacia Lodgy TCe 115 Prestige 7P (2013)Dacia Lodgy TCe 115 Prestige 7P (2013)Dacia Lodgy TCe 115 Prestige 7P (2013)

UitvoeringLodgy TCe 115 Prestige 7P
Bouwjaar2013
Jaar van aanschaf2017

Echt veel auto voor weinig!

Beste lezers,

Deze Dacia Lodgy heb ik als ex-autoverkoper, aangeraden aan mijn broer toen hij na 6jaar met een Logan mcv gereden te hebben met z'n gezin toch wat moderners, stiller en soepeler wilde en minstens even ruim. Vooral was het hoogste tijd om moderner te zitten qua connectiviteit; dus usb, betere radio etc.

Er was een Lodgy die als ex-leaseauto werd aangeboden bij een niet-dealer.
Echt scherpe prijs en ik zag er een pareltje in. Een mooie beige 7persoons prestige-uitvoering met 80000km na 3.5jaar.

De dealer ondersteund, onterecht, geen lpg-inbouw in een Dacia met de 1.2tce 115pk motor. Maar daar weten ze bij de gasspecialist in Rotterdam wel genaamd agin raad mee!

Hij rijd goed, weliswaar geen snelle auto maar hij is stil qua motor, comfortabel zoals je van een Dacia mag verwachten. Weliswaar kraakt het wel eens in het interieur maar dat is denk ik een afwerkingspuntje wat beter kan. Het af-fabriek navigatie werkt traag en is achterhaald. Navigatie via je mobiel werkt beter maar bellen via de affabriek navigatie gaat goed wat erin verwerkt zit samen met de radio.

Inmiddels in 3jaar tijd ruim 80000km gereden en zonder noemenswaardige problemen buiten het normale onderhoud en ook rijden op gas gaat probleemloos! Dat mag gezegd worden, netjes op benzine starten en als de motor warm genoeg is over op gas! 69litertank hangt mooi onder de auto en effectief is het zo'n 55liter netto bruikbaar om te kunnen tanken.

Geen zwart tankdopje maar aansluiting zit mooi bij de trekhaak alsof het een 2e stekkerdoos is!

Ik denk dat mijn broer een ruime comfortabele relatief goedkope en door het gas ook relatief een schone 7zits familiewagen heeft waar de 250000 a 300000km mee gehaald moet kunnen worden!

Een aanrader en zeker ook gasrijden!

Update september 2020: op weg naar vakantie ging de auto na de start moeilijk op benzine rijden. Inhouden, trillen, schokken, zodra op gas overgeschakeld werd reed de auto weer normaal. Zodra ik verse benzine (e5) tankte in het buitenland werd het rijden op benzine wat beter. Heb op aanraden van de wegenwacht een flesje wynns benzinesysteemreiniger erin gedaan, toen werd het nog beter. Wat bleek terug na de vakantie bij de garage? Een benzineinjector is kapot a 700euri! Oorzaak? E10 benzine. Dus mensen, het is aanteraden voor de duurdere premium e5 benzine te gaan wat mij betreft. Er zullen auto's zijn die geen problemen zullen geven maar voor mij is het duidelijk.

Update januari 2021:
Na een dure grote beurt en keuring in november met o.a. gastank tectyleren en remblokken en schijven is hij weer technisch fit en is hij nog steeds naar tevredenheid! Beetje gebruikssporen binnen en buiten maar ja met een gezin met hond hou je dat.

Update juni 2021:
Nog steeds een heerlijke ruime comfy auto die lage kosten heeft en nu 189000km op de teller heeft. Tot vervolg!

4,8

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens