Dacia Lodgy dCi 110 Stepway 7P (2018)

Dacia Lodgy dCi 110 Stepway 7P (2018)

UitvoeringLodgy dCi 110 Stepway 7P
Bouwjaar2018
Jaar van aanschaf2018

2e Lodgy

Dit is onze tweede Lodgy. We hadden eerst een 90pk dCi 5p. Maar we moesten meer zitplaatsen hebben. Dus maar een nieuwe Lodgy aangeschaft. Nu een 110pk dCi 7p Stepway. En de volgende wordt waarschijnlijk weer een Lodgy o.i.d. van Dacia.

Waarom onze keuze voor de Lodgy was, zijn de volgende punten:

-Licht eigen gewicht wat interessant is voor de wegenbelasting.
-Een trekgewicht van 1400 kg geremd.
-Een zee van ruimte en 7 zitplaatsen.

Minpunten zijn wel dat juist door zijn licht gewicht je bij hoge snelheden (in Duitsland 140 - 180 km/u) en veel wind aardig heen en weer word geslingerd op de weg. Ook is de achtervering slap en hebben wij, zowel bij de eerste als bij deze Lodgy, er hulpveren onder laten zetten. Het brandstofverbruik valt ons ook wat tegen. Daar mag de fabrikant wel van zijn roze wolk afkomen en wat realistischer in worden.

Maar over het algemeen heb je (heel) veel auto voor weinig geld.

4,8

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens