Dacia Bigster mild hybrid 130 4x4 Extreme (2025)

Dacia Bigster mild hybrid 130 4x4 Extreme (2025)

UitvoeringBigster mild hybrid 130 4x4 Extreme
Bouwjaar2025
Jaar van aanschaf2026

De eerste 5000km

Nieuwe auto-van-de-zaak, in 2025 besteld en begin januari 2026 geleverd. Een 4x4 Extreme versie, 130pk met handbak. Waarom deze? Met kinderen thuis die hun rijbewijs halen wil ik ze nog laten rijden in een handbak, en onze vakanties (Balkan, IJsland etc) is een 4x4 soms welkom. En omdat het kan ;)

Mijn ervaringen na 5000km:

Schakelen: Redelijk soepel, kan beter, maar prima te doen. Wel even wennen aan de korte 1, 2 en 3de versnelling. Je kan er ook makkelijk in z'n twee mee wegrijden.
Vermogen: Genoeg. Geen racebak of EV geweld, maar je kan prima meekomen.
Geluidsniveau is voor mij acceptabel. Ja, het kan stiller, maar storend vind ik het ook niet.
Zuinig? Nope, echt niet, dan moet je bij de hybride-variant zijn, deze doet 6,5L/100km.
Comfort: Stoelen zitten prima, veel ruimte op de achterbank. Glazen dak dat open kan is echt leuk.

Media systeem:
Bellen werkt goed, de andere kant kan je prima verstaan. Android auto werkt ook goed.
Verder de gebruikelijke bugs waar ook de Duster last van heeft: wisselen tussen telefoons gaat niet lekker, volumeregeling doet soms alleen die van de navigatie ipv de muziek. Wachten op de 3.5.0 update, maar die is voor mij nog niet binnengekomen.

Echt weer een no-nonsense auto die een beetje apart is. Van de zomer gaat hij mee naar Slovenia, Kosovo en Croatie.

PRIVATE LEASE Dacia Bigster