Cupra Leon Sportstourer 1.4 e-Hybrid VZ Performance (2022)

Cupra Leon Sportstourer 1.4 e-Hybrid VZ Performance (2022)

UitvoeringLeon Sportstourer 1.4 e-Hybrid VZ Performance
Versnellingen6, Automaat met dubbele koppeling
Bouwjaar2022
Jaar van aanschaf2025

Nieuwe baan; eindelijk een normale auto zakelijk!

Na 16 jaar afscheid genomen van mijn vorige werkgever om een nieuwe uitdaging aan te gaan.

Daar reed ik al 10 jaar lang gemiddeld 60k per jaar en was altijd een bestelwagen de enige optie; weliswaar luxe, toch een busje.

Mijn verwachtingen nu waren een midden segment stationwagen uit de lease met, mits ik dat kon onderhandelen, een sportpakketje.

Na een paar gesprekken werd duidelijk dat een jonge gebruikte auto kopen voor zowel mij als mijn werkgever voordelen had.

De eisen waren; onder de 30k, een station of ruime suv, stekker was een pre, minder dan 70k km en een representatieve uitstraling.

Dit gaf dus een veel zoekgebied. En al gauw ging ik wat showrooms in de regio af.

Mijn eigen eisen waren ietwat moeilijker;
-enigszins gunstige bijtelling
-lekker sturende auto
-sportstoelen
-instelbare demping of sport onderstel
-modern interieur (komende 4 jaar ook nog)

Na enige tijd zoeken kwam ik met de volgende shortlist;

-Octavia RS hybride
-Volvo V60
-BMW 3 serie station
-Mercedes CLA station
-Peugeot 508 station

Allen uiteraard wel met een sportpakket of de nodige toevoegingen. Motorisch maakte het mij niet heel veel; automaat en minimaal 150 pk vond ik al prima.

Wordt aangevuld!