| Uitvoering | Born 79kWh 240kW VZ |
| Jaar van aanschaf | 2025 |
| KM-stand bij aanschaf | 12.000 km |
| KM-stand laatst | 12.000 km |
1e keer elektrisch
Aangeschaft rechtstreeks bij POB Leusden bij ongeveer 12000 km en daar was de afwikkeling prima te noemen.
Waarom speciaal een VZ ? Tsja, compleet, iets mooiere sportievere uitstraling en behoorlijk wat meer vermogen.
Enfin gekocht bij 12000km ongeveer en weer verkocht bij 26000km ongeveer. ook nog een mooie reis ermee gemaakt naar Kroatië dus zowel snelweg km's als stads km's.
Mijn bevindingen:
Interieur is erg mooi alleen vond ik het zicht soms belemmerend van de A-stijl en de schaalstoelen. Deze trek je aan en je zit als in een kart alleen mijn lompe lichaam kreeg er op wat langere afstanden te veel last van omdat ik iets te groot voor deze stoelen gebouwd ben.
Het mediasysteem werkte zonder problemen en vlot itt wat je leest v.w.b. het oudere systeem dus geen commentaar er op.
Geluid van de Sennheiser is heel erg goed te noemen.
Enorm veel beveiligingsmaatregelen die soms haperen. Althans de lampjes lichten geel o pin je dashboard. En verdacht veel als het geregend of gesneeuwd heeft. Lijkt er op dat de camera's/sensoren dan minder zicht hebben want na enige tijd is dat ook weer weg.
De besturing is prima te noemen en de achterwielaandrijving is gewoon heerlijk om te rijden. Wat je ook probeert uit te zetten qua veiligheid opties; hij breekt niet of nauwelijks uit. M.a.w. volgens mij kun je niet alles uitzetten.
Wat ik heb gereden qua gemiddelde en ik rij op zich rustig maar op het tripje naar Kroatië heb ik op de Duitse Autobahn er ook vaak dik 200 km/u er mee gereden maar ik kwam op 5,35 Km per Kwh uit.
Kortom bij 100% laden kom je ongeveer 420km ver en bij 80% 340km. Dat is het gemiddelde van zomer en winter door elkaar.
Al met al heb ik het een fijne auto gevonden maar omdat ik mijn omgeving heel vaak de laadpalen uitvallen en ik niet meer aan mijn eigen stekker kon laden plus de stoel zeg maar begon met dat te irriteren en ben weer terug gegaan naar BMW.