Citroën Saxo 1.4i VTS (1999)

Uitvoering | Saxo 1.4i VTS |
Bouwjaar | 1999 |
Jaar van aanschaf | 2012 |
Na een jaar in de auto's van mijn ouders te hebben gereden, mocht ik vanwege leasecontract en mijn vaders speeltje niet meer in hun auto's rijden. Toen ben ik naar een auto voor mezelf gaan kijken en ben uit eindelijk bij deze Saxo gekomen.
Ik rij er nu ruim een half jaar mee en ik moet zeggen dat dit een heerlijke bak is. Lekker licht, sportief uiterlijk, een leuk klein maar pittig blok waar je ook zuinig mee kan rijden.
Elke keer als ik er mee rij, moet ik toch wel er mee gaan gooien door bochten en rotondes. En dat kan je makkelijk met dit bakkie. Laat remmen voor de rotonde, terug schakelen naar z'n 2, naar rechts, apex pakken gas erop en er uit slingeren en door trekken tot de toerenbegrenzer en dan zien dat je 90 km/u rijd.
Comfortabel rijden is er zeker bij. Ok, hij is wat stugger geveerd, maar je hebt geen last van je rug na een rit. De stoelen geven daarnaast genoeg steun. Zelfs als ik ga gooien, kan ik nog goed zitten en alles bedienen.
Zelf zit ik er nog aan te denken om het blok wat op te peppen. Want als je op de snelweg rijdt in z'n 5 en je wilt inhalen, moet je eigenlijk terug naar z'n 4 voor even dat extra beetje pit.
En ja, pittig rijden is leuk, maar zuinig rijden kan je ook. Zo heb ik laatst, schrik niet, 750km gereden en gooide 'm vervolgens met 38,56 liter nok vol. uitgerekend had ik dus 1:19,4 gereden. Dat halen sommige diesels niet eens!
Over het algemeen ik ben super blij met mijn auto!
Dus als eerste auto raad ik deze auto zeker aan! Maar let op, het is een auto van 14 jaar oud en ik heb nu toch al een paar dure reparaties gehad (aandrijfas, wiellagers etc.)
Gr,
Davy