Citroën Saxo 1.4i Exclusive (1999)
Uitvoering | Saxo 1.4i Exclusive |
Bouwjaar | 1999 |
Jaar van aanschaf | 2004 |
Voor woonwerk verkeer had ik een auto nodig, en dat is deze geworden. Ik wilde een kleine zuinige auto met een beetje pit zodat je ook nog in kunt halen. Hij is de afgelopen drie jaren prima bevallen.
De extra’s van de Exclusive zijn het waard denk ik:
- airco is fijn voor de zomer en voor ontwaseming
- mistlampen zijn zeker fijn gezien ik altijd ’s ochtends voor 8u in de auto zit
- de in kleur meegespoten bumpers en stootstrips vind ik er beter uitzien, net als wat meer stof in het interieur
Met gemiddeld zo’n 1 op 16 a 17 loopt de Saxo mooi zuinig. Ook qua snelheid goed te doen, op de snelweg kun je prima 150/160 rijden. Deze gaat tot 190 maar dan is het comfort wel weg.
Na bijna een jaar liet een deel van de uitlaat los, was doorgeroest. Dit had ik bij aankoop wel verwacht (5 jaar / 25.000 km kun je dat verwachten).
De schroefjes waarmee het gaspedaal vastzitten zijn een keer losgekomen, kon ik ineens geen gas meer geven. Toen de schroefjes weer uit de middenconsole gevist waren kon ik zo weer onderweg.