Citroën Grand C4 Picasso e-HDi 115 Exclusive (2014)
| Uitvoering | Grand C4 Picasso e-HDi 115 Exclusive |
| Versnellingen | 6, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2014 |
| Jaar van aanschaf | 2014 |
| KM-stand bij aanschaf | 3 km |
| KM-stand laatst | 4.800 km |
C4 picasso 1,6 HDI 115pk exclusive; Eerste 5000 Km
Met plezier afgelegde Kms..
Deze wagen vrij snel aangeschaft na testrit.. laag verbruik was doorslaggevend, alsook de binnenruimte en ja, het wat futurischtische citroen dashboard.. net anders dan klassiek ;-)
Rijden; deze wagen rijdt naar mijn normen relatief stil en stuurt prettig, wegligging is zeer positief, niets dan ++..
Verbruik is laag; ik heb rustige rijstijl moet ik erbij vertellen, op autosnelweg; tss 100 en 120 km/h. Soms met aanhangwagen. De Boordcomputer staat nu op gemiddeld 4,9L/100Km over een totale afstand van 4800Km.. mooi vindt ik toch. Nooit eerder gehad. Doe 60% autosnelweg, 20% stad, 20% buitenwegen schat ik.
Binnenruimte; top! Dit is een 7 persoonswagen, vind ik leuk ;-) zeggen de kids.. Op de achterbank is er zat veel beenruimte, de individuele stoelen zijn gemakkelijk verstelbaar, op de derde rij is het zoals altijd in dit segment, krapper, maar kids houden er wel van. Ook zit er een aparte airco regeling voor deze laatste rij in dakhemel.. fijn in de zomer! (ook op de tweede rij kan men apart de airco regelen).
Het dashboard is volledig electroninsch, een 7 inch aanraakscherm dient om alles te bedienen, het grote 12 inch HD scherm bovenaan toont de rij-informatie.
Wij ervaren dit als een positief iets, ook de instellingen via de touch sreen vallen goed mee, ondanks kritiek op verschillende test-magazines.. (Duits minded??) Alles werkt correct tot nu toe, en eens men de menustructuur kent gaat het vanzelf.
Heel nette integratie van GPS in de schermen..
Actieve cruise control, heel fijn vind ik, werk vrij correct, past de snelheid aan de voorligger aan, en je kan de afstand tot deze voorligger instellen..(remt diet af op remmen, enkel op motorrem)
Enkel wanneer er plots ingevoegd wordt voor je neus door een wagen die zelfde snelheid of trager rijdt stopt het systeem.
Dode hoek functie 100% tevreden.
Actieve veiligheid 100% tevreden: gordels worden bvb steeds electrisch aangespannen, en bij noodstop worden deze ook snel aangespannen, werkt correct hebben we ondervonden ;-)
Alles voelt goed aan, geen kraakje of piepjes.
Electrisch kofferdeksel is fijn, hopelijk blijft dit goed werken..
Zijn er nadelen; ja.
* ruitenwissers maken iets meer "werkinggeluid" dan we gewoon waren..
* alarm is een klote-ding, had het niet besteld maar zat als optie op deze stockwagen, gaat steeds af ook al is de sleutel in of rond de wagen aanwezig.. (zou hij toch simpel moeten kunnen herkennen..), bvb als er iemand in de auto blijft zitten als je snel even uitstapt, sleutel blijft gewoon in de wagen.. irriterend.
* GPS niet altijd juist.. rare omweg..
* de zetels vooraan voorzien van "massage", ben ik echt niet over te spreken, ik wou zoals in mijn vorige wagens zetelverwarming, daarom koos ik voor deze exclusive versie. Dus geen verwarming, GRRR, maar een aantal electrische bedieningen die echt tot niets dienen 1 "massage", vraag ik dan soms aan bijrijders hun mening.. is een lachertje, als je het niet weet, voel je het niet; simpel.
2 electrische regeling voor "massage+"; pfff doet niets.. 3 lendesteun; zelfde: als je het niet weet, voel je evenmin het verschil; echt gemiste kansen, en ja, liever 1 goed werkende functie als stoelverwarming dan al deze "prutsen". bij de bijrijder is er een electrische verstelbare voetsteun, deze blijkt wel tof te zijn.
Ben tevreden over deze wagen.
Hopelijk nog vele KMs plezier aan deze wagen
Ontdek deze auto's in de occasionvergelijker

Citroën C4 Picasso 1.6 e-THP AUTOMAAT INTENSIVE-uitv|NAVIGATIE|CLIMA AIRCO|CRUISE CONTROL|TREKHAAK|PDC|KEYLESS|BLUETOOTH|ISOFIX
- 2015

Citroën C4 Picasso 1.2 PureTech Intensive - Dodehoekdetectie - Virtual Cockpit - Trekhaak
- 2016

Citroën C4 Picasso 1.6 e-THP Intensive automaat