Citroen ë-C5 Aircross Comfort Range Max (2025)
| Uitvoering | ë-C5 Aircross Comfort Range Max |
| Versnellingen | 1, Automaat met dubbele koppeling |
| Bouwjaar | 2025 |
| Jaar van aanschaf | 2026 |
| KM-stand bij aanschaf | 3 km |
| KM-stand laatst | 2.000 km |
Eerste review
Inmiddels 2.000 km gereden met mijn eerste elektrische Citroën. Ik heb 3 jaar lang een Tesla model 3 gereden en mij vorige auto was 2,5 jaar lang een C5X hybrid.
Het is weer heerlijk om elektrisch te rijden! Ik heb het gemist. De comfort van een elektrische auto met (bijna) one pedal vind ik geweldig.
De auto is comfortabel maar zeker niet zo comfortabel als een C5X. Die zweefde over de weg. Het gewicht voel je meer aanwezig. Echter de C5X vond ik te zweverig worden op de snelweg waardoor ik hem niet helemaal vertrouwde als ik 130 km per uur reed. Dan moest ik hem echt in de sportstand zetten. Dat is wel anders bij deze auto. Hij ligt echt super op de weg. Echter de demping op dorpels is wel echt flink harder. Maar in de woonwijk op klinkerwegen gewoon heerlijk Citroën zoals een Citroën bedoelt is.
Het interieur is prachtig. Ik vind het jammer dat er wat harde kunststoffen zijn gebruikt. Dat vond ik mooier in de C5X. Maar om eerlijk te zijn wen je er snel aan. De zachte bekleding op het dashboard en de grijze bekleding op de stoelen zijn prachtig. De stoelen moet ik nog wat aanwennen. De stoel van de C5X vind ik lekkerder zitten.
Het verbruik is in de winter flink. 24 kWh/100km. Ik moet zeggen dat mij dat wel tegenvalt.
Tot snel voor mijn volgende review
PRIVATE LEASE Citroën C5 Aircross
Ontdek deze occasions: had je ze al gezien?

Citroën C5 Aircross Business | Boordlader 7,4kW - 1 fase | Extra getinte achterste zijruiten en achterruit
- 2026

- 2026

Citroën C5 Aircross 1.6 Plug-in Hybrid 225 Shine 225pk Panoramadak/Navigatie/Camera
- 2025

De Citroën ë-C5 Aircross is goed maar de Toyota bZ4X en de Kia EV5 blijken nog beter

Test: Citroën ë-C5 Aircross - geen vliegend tapijt, maar wel heel comfortabel

BMW 3-serie (G20, 2019 - heden) - Occasion Aankoopadvies

Praktijkervaring Mazda 6e: wat vinden gebruikers van hun Chinese Mazda?