Citroen ë-C3 44kWh Max (2025) #2

Citroen ë-C3 44kWh Max (2025)

Uitvoeringë-C3 44kWh Max
Bouwjaar2025
Jaar van aanschaf2025

Eerste ervaringen

Vanaf eind februari 2025 ben ik een zeer tevreden bezitter van een Citroën ë-C3. Het is de MAX uitvoering en volledig elektrisch.
Ik heb er nu 5 maanden in gereden en ben uiterst tevreden over deze prachtige automobiel. Een genot om in te rijden.

Het is een echte Citroën: zeer comfortabel en een prachtig ontwerp, zowel van buiten als van binnen.
De auto voelt erg goed aan tijdens het rijden, zowel qua wegligging als besturing, en is lekker stil.
De bediening van alle relevante functies is goed geregeld door fysieke knoppen te gebruiken op de juiste plekken.

Het interieur is eenvoudig en mooi uitgevoerd, met wat leuke accenten. Rustgevend en overzichtelijk. De C3 voelt ruim aan voor een auto van dit formaat.
Lane Departure en snelheidsoverschrijding piepjes schakel je eenvoudig uit met een druk op 2 knopjes naast elkaar op het dashboard. Prima geregeld.

Het stuur is apart van vorm om het zicht op het head-up display niet te hinderen. Dat is in het begin even wennen, maar voelt nu goed.
Het 10 inch aanraakscherm is van goede kwaliteit en prettig geplaatst, eenvoudig te bedienen en uitstekend qua beeld.

De speciale Citroën Advanced Comfort vering is voor het eerst in de C3 toegepast. Voorheen enkel in sommige versies van de C4 en C5 modellen. Geweldig.

Het verbruik is conform specificaties, zover ik tot nu toe heb ervaren.
Het opladen van de auto gaat prima, zowel normaal als versneld. Snelladen heb ik nog niet nodig gehad.
De actieradius weet ik niet. Ik rijd geen lange afstanden. Het moet ruim 300 km zijn. Dat kan wel kloppen, maar ik heb het nooit uitgeprobeerd.

De prestaties zijn goed, met dank aan de elektromotor, waarvan het vermogen meteen vol beschikbaar is.

Ik ben erg blij met de volgende voorzieningen:
Verhoogde ligging t.o.v. eerdere C3 modellen
Achteruitrijcamera
Automatische airconditioning
Automatisch dimmende achteruitkijkspiegel
Advanced comfort stoelen
Citroën Advanced comfort vering
Het 10 inch aanraakscherm
Prettige bediening op het stuur
Verwarmde buitenspiegels

Het enige minpunt is, dat de voorruit nogal spiegelt als je de zon van voren hebt. Het zou fijn zijn als die licht getint was.

Tot nu toe zijn er geen problemen geweest en is er geen onderhoud geweest. Hierover kan ik dus niets vermelden.

De kosten?
Heel veel auto en kwaliteit voor een goede prijs.

10,0

PRIVATE LEASE Citroën C3

Praat verder op het forum