Citroën C5 Break 2.0 16V Exclusive (2002)
Uitvoering | C5 Break 2.0 16V Exclusive |
Bouwjaar | 2002 |
Jaar van aanschaf | 2002 |
Ik vind het een heerlijke rustige auto. Weinig motorlawaai, ook niet bij hogere snelheden. Comfortabel. Klein beetje zijwind invloed. Enorme bagageruimte. ook volwassenen kunnen in deze auto achterin ruim zitten. Xenon-verlichting is toch echt een verademing. En ook de achteruitrijsignalering voor obstakels werkt perfect. Verder is het een goede caravantrekker. Ik trek een caravan beladen 1300kg en 4 volwassenen met bagage in de auto. Geeft geen problemen. Sommige opties zijn wat overdone en niet echt bijdragend aan het comfort. Bijvoorbeeld de zichzelfinschakelende verlichting. Werkt uitstekend als je in het donker wegrijdt, maar gaat veel te laat aan als het nog schemert.
Het display met de electronica voor de boordcomputer zijn vervangen nadat ik eens een met een spontaan startende motor te maken kreeg en daarna met een spontaan afslaande motor tijdens het rijden. Na vervanging was dat probleem verholpen.
De radiobediening aan het stuurwiel is van een matige kwaliteit en onhandig in het gebruik.