Citroen C5 Aircross BlueHDi 180 Business Plus (2020)

Citroen C5 Aircross BlueHDi 180 Business Plus (2020)
Citroen C5 Aircross BlueHDi 180 Business Plus (2020)Citroen C5 Aircross BlueHDi 180 Business Plus (2020)Citroen C5 Aircross BlueHDi 180 Business Plus (2020)Citroen C5 Aircross BlueHDi 180 Business Plus (2020)Citroen C5 Aircross BlueHDi 180 Business Plus (2020)

UitvoeringC5 Aircross BlueHDi 180 Business Plus
Bouwjaar2020
Jaar van aanschaf2020

Top auto

Levering.
1 Oktober kon ik eindelijk de C5 Aircross afhalen die op 28-Feb-2020 besteld was maar o.a. door Covid-19 heeft die extra lang geduurd eigenlijk zou ik hem eind Juni mogen ontvangen. Wat geen prettige bijkomstigheid was dat er intussen door de regering € 2.500,= BPM extra belastbaar op deze auto is toegevoegd. De 2.0ltr is ook niet meer verkrijgbaar alleen nog maar de 1.5ltr.
Automaat.
Heb twee auto's hand geschakeld gehad en nu weer een Automaat dit is echt super comfortabel de automaat is werkelijk goed wat een verschil met de semiautomaten van de bv. C4 Picasso. Ook het design van de automaat is zeer mooi
Comfort - Vering.
We hebben vroeger ook een C5 Break gehad met Hydractive-vering wat echt super comfortbel was nu heeft deze Progressive Hydraulic Cushions en moet ik zeggen dat dit heel dicht bij komt. maar echt wel minder zwevend. voor deze heb ik de Peugeot 3008 gereden die op hetzelfde platvorm staat die overigens zeer goed reed. Op dit moment werkzaam in Frankfurt en daar is een straat waar je in de Peugeot weg trilde en dan merk je werkelijk het verschil, hij verwerkt werkelijk alles. Daar ben ik echt zeer over te spreken. De stoelen zijn comfortabel en zitten zeer goed je stapt niet moe uit je auto na 4 uur rijden.
Adaptieve Cruise Control.
Op een introductiedag had ik er even mee gereden dit was onwennig er mee durven te rijden. Nu ik er mee rijd is het echt top file en drukte hij blijkt de afstand behouden en remt en rijd door op de snelheid van de voorganger.
Interieur – Exterieur.
Het interieur is echt mooi afgewerkt alles ziet er netjes uit ook het midden scherm is mooi in het dashboard verwerkt dit vind ik mooier als bij de Peugeot, wat wel mooier was de digitale klokken Interieur kleur Beige die ik heb gekozen past uitstekend. Achterbank is ruim en zit uitstekend wat ook fijn is dat je alle stoelen apart kunt instellen en alle stoelen zijn makkelijk om te klappen ook dit is verbeterd ten op zichten van de vorige modellen. Van buiten vooral de voorkant is echt stoer en dik naar de zijkant kijkend met de zwarte bovenzijde straal dit sjiek uit. Ook de ledlampen geven veel licht en grootlicht assistent werkt echt goed, wat ik een min puntje vind is de statische bochtverlichting dit is geen LED waarom hier niet en bij de Peugeot wel.
Al met Al ben ik uitermate tevreden met de Aircross
- Punten
Achterklep kan inderdaad niet ver open en met een aanhanger werkt de achterklep niet je moet iedere keer de stekker eruit halen
Als je een aan Aanhanger/Caravan erachter hebt wordt de dodenhoekbewaking, Highway driver assist uitgeschakeld dit vind ik echt raar en jammer (dit laatste was ook bij de Peugeot ook de achterklep)
+ punten
Comfort en vooral het veersysteem met Progressive Hydraulic Cushions
Wegligging is echt super in de bochten heb je geen gevoel van uitbreken
Sterke motor die zeer stil en deze hoor je nauwelijks ongelofelijk goed geïsoleerd
Automaat die zeer soepel schakelt

5 maanden

Maandag de eerste onderhoudsbeurt, Sinds ik deze auto berijd moet ik zeggen de meest comfortabele auto tot nu toe automaat werkt werkelijk subliem en echt super comfortabel.
plus punten:
comfort, op wegen waar je normaal toch wel veel oneffenheden voelt merk je werkelijk bijna niet met deze auto.
Automaat, soepel overschakelen merk bijna niet in welke versnelling je rijd
ruimte, zeer goed en praktisch achterbank (stoelen) in alle standen te zetten
mankementen en storingen zijn er niet geweest
Elektrische achterklep echt super fijn
File rijden met adaptieve cruis controle
Minpunten:
Achterklep is laag je moet oppassen dat je je niet eraan stoot
Rij je met cruise controle en hij ziet dan een auto die nog ver weg is dan gaat hij gelijk in de remmen en dit is echt irritant vooral met hogere snelheden bij lagere snelheden heb je daar geen last van.

Al met al echt een super fijne auto
Ik begrijp niet waarom deze auto niet veel meer wordt verkocht ga er maar in rijden en je merkt het verschil in comfort en rijden met andere vergelijkbare merken.

Vakantie

Vakantie afgelopen en wat een fijne Caravantrekker.
+PUNTEN
Sterk
automaat
comfort
adaptieve cruise control
-PUNTEN
Wil bij wat slechter wegen vering corrigeren

Na een jaar in Nederland, konden we weer naar het buitenland en wij zijn naar ons vertrouwde vakantieland gegaan Italië dus een lekkere afstand om te kijken hoe de auto is op z'n afstand met een Caravan erachter.
Wij rijden ongeveer 700km per dag in de vakantie en hebben dus geen haast wij zeggen altijd vakantie is relaxen, wat ik opmerkelijk vind dat veel mensen perse met een dag op de bestemming moeten zijn dus eigenlijk weer haasten ☺☺☺.
Onderweg richting Italië hebben we wat kleine op onthoudingen gehad en dan is de adaptieve cruise control in combinatie met de automaat echt top wat rijd dit relaxt .
Ook de berg op hoe stijl ook terug naar z'n 6 lager kwam de automaat bijna niet dit is echt geweldig .
De cruise control zet ik met de Caravan er achter op 103 km en dan rijd de wagen gemiddeld 1 op 8.5.
In totaal hebben we 3724 km gereden en een gemiddeld gebruik van 1 op 10.7 vind ik netjes.
Normaal gebruik zit ik rond de 1 op 18
Al met Al wat een fijne wagen

Afschijd C5

Helaas afscheid moeten nemen van de fijnste wagen die ik tot nu toe heb gehad.

Afgelopen december zijn we nog naar Spanje geweest bij vrienden die daar een heel mooi appartement hebben. De heen weg verliep tot 100km voor Valencia goed daarna een storing op het dashboard (bij een wat on onderhouden tankstation getankt DKV) na de tweede keer dat de motor weer afsloeg ben ik naar de Citroën garage gereden in Valencia daar constateerden ze dat waarschijnlijk de verstuivers waren versleten zo gezegd zo gedaan een leenauto Citroën C3 mee gekregen en door naar Cartagena, waar we een ongelofelijk mooie week hebben kunnen genieten.

Nadat de Leasemaatschappij besloten had om dit in Nederland te laten repareren en op de terugweg de C3 ingeleverd bij de garage in Valencia en met een Peugeot 308 Hybride naar huis gereden. Ik was nog wel sceptisch over hybride maar deze woorden moet ik terug nemen, wat rijd een hybride fijn en de Peugeot 308 is een genot om in te rijden. Mocht ik in de toekomst weer een auto mogen uitzoeken neem ik echt wel een (C5X hybride) Hybride.

Ondertussen als leen auto met Toyota 's gereden wat zijn dit verschrikkelijke auto's nu weet ik zeker nooit een Toyota ook al is dit het beste kwaliteitsmerk. Alsof je een auto rijd met slippende koppeling geen comfort en zeer lawaaierig de eerste een C-HR na een week omgeruild was gewoonweg niet mee te rijden verschrikkelijk. Daarna twee weken een Corolla Touring ik moet zeggen dat reed wat beter.

Nadat de auto bij de dealer was aangekomen en de storing verholpen had en blijkt dat bijna alles goed was, echter waarschijnlijke smerige Dieselolie getankt of te leeggereden dat het vuil meegekomen is wat ook mogelijk was. conclusie dit had ook eigenlijk ook in Spanje opgelost kunnen worden. Aan de andere kant ook fijn dan weet je wat je wel of niet wilt rijden.

Al met al de C5 Aircross 2.0 HDI 180 pk Automaat met anderhalve ton op de teller en mij nooit in de steek gelaten heeft (op de vuiligheid van de dieselolie na) ben ik uitermate tevreden op deze auto geweest
Comfort 5 sterren
Betrouwbaarheid 5 sterren
Gebruiksgemak 5 sterren
Caravantrekker 5 sterren
Prestaties 5 sterren

Zou ik deze auto weer nemen ja, maar ik zou graag willen gaan voor de geweldig mooie C5X dit heeft echt meer Citroën charisma

9,5