Citroen C5 Aircross BlueHDi 180 Business Plus (2019)
Uitvoering | C5 Aircross BlueHDi 180 Business Plus |
Bouwjaar | 2019 |
Jaar van aanschaf | 2019 |
Comfort
Sinds vorig jaar Augustus rijd ik met mijn C5 Aircross Business Plus met 180 pk automaat dagelijks voor mijn werk op en neer tussen Hengelo en Best.
Na een heel aantal BMW's (5) en 1 Audi is dit echt heel wat anders.
Bijzonder positief zijn het comfort van de vering, de stoelen, de motor en de algehele rust in de auto.
De vering is buitengewoon comfortabel en alleen bij scherpe bochten merk je dat het een hoger model is dat wat meer over de voorwielen wil schuiven.
Buiten de Audi (wat een 6 cylinder diesel) was heb ik ook nog nooit zo'n stille auto gehad! De motor hoor je binnen nauwelijks en heeft met zijn 400nm koppel meer dan voldoende trekkracht, de 8traps automatische versnellingsbak schakeld zeker zo goed als bij de eerder genoemde "premium" auto's.
De stoelen waar ik eerst wat twijfels over had aangezien het zitgedeelte wat korter is dan bij mijn vorige auto's zitten erg comfortabel, ook op langere afstanden.
Negatief zijn het wat traag werkende infotainment systeem en de de achterklep die niet hoog genoeg opengaat met het risico dat je je hoofd stoot.
Het adaptieve cruisecontrol werkt op zich prima maar de auto heeft wel de neiging om tussen de lijnen heen weer te gaan zwabberen ipv netjes in het midden te blijven rijden. Al met al ben ik heel erg content met deze auto en zou ik hem rustig weer bestellen, je krijgt gewoon heel veel waar voor je geld.
PRIVATE LEASE Citroën C5 Aircross

Citroën C5 Aircross 1.6 PureTech Shine
- 2020

Citroën C5 Aircross 1.2 PureTech Feel Camera / Navi / Dealer onderhouden / Clima / Lm Velgen
- 2019

Citroën C5 Aircross 1.6 Plug-in Hybrid Feel Garantie 360 Camera CarPlay Lane PDC Cruise Clima Navi Led Dab Rijklaar
- 2022