Citroen C3 Aircross PureTech 110 Shine (2019)
Uitvoering | C3 Aircross PureTech 110 Shine |
Bouwjaar | 2019 |
Jaar van aanschaf | 2019 |
Goede combinatie
De auto via private lease gekocht. Uitgeleverd op 7 feb 2019, nu twee maand in bezit en bevalt prima.
Shine uitvoering in parelmoer beige met zwart dak en standaard interieur bekleding.
Auto voorzien van 110pk motor met handgeschakelde zesversnellingsbak. Heel fijn schakelende bak. Auto gekocht omdat ik op zoek was naar een kleinere auto maar wel met plaats voor vijf volwassenen, zuinige auto, uptodate met accesoires tegen zo laag mogelijke prijs.
Auto rijdt prima, comfortabel, fijne pittige motor die ook nog zuinig is. Gemiddeld verbruik 1l op 16,5km. Langere stukken zelfs 1l op 18 km. Wel met rustig, constant rijden.
Geen problemen tot nu toe, alles werkt.
Enige vreemde vind ik dat armsteun ontbreekt in deze duurste uitvoering (Shine).
Ik vind dat bij een merk als Citroen (comfort als verkooppunt) er standaard een armsteun in de duurste uitvoering zou moeten zitten. Nu alleen verkrijgbaar door aparte armsteun te kopen van €200 of upgrade te kopen in interieurbekleding voor €750.
Steeds beter
Half jaar en 14000km verder. De eerste vakantie naar Engeland achter de rug. Vier personen met bagagewagen van plusminus 460kg.
Ruime auto, kinderen van 160cm en 177cm zitten goed achterin, beter dan de Renault Espace IV.
Gemiddeld verbruik over 14000 km bedraagt 6liter per 100km.
Heel fijne motor, zuinig maar draait heel makkelijk toeren en versnelt prima, ook met vier personen. Doet niet onder qua acceleratie voor de 170PK sterke 2.0T Espace. Zes versnellingsbak schakelt heel fijn, soepel en direct!
Geen problemen tot dusver. 1x update van navigatie software.
Over naar C5 Aircross Hybrid
De C3 Aircross is terug naar de dealer ivm aanschaf C5 Aircross Hybrid. Ik had een zwaardere auto nodig ivm aanschaf caravan.
De C3 Aircross heb ik drie jaar probleemloos gereden, door Corona crises minder kilometers gereden, 59k ipv 75k. Auto was nog in top conditie.
Nu dus een C5 Aircross Hybrid, ook via private lease.
- Betrouwbaarheid5
- Prestaties4