Citroën C3 1.4 HDi Ligne Ambiance (2003)
Uitvoering | C3 1.4 HDi Ligne Ambiance |
Bouwjaar | 2003 |
Jaar van aanschaf | 2003 |
Pluspunten:
* Ik heb voor de C3 gekozen omdat het verreweg de leukste compacte auto van dit moment is. Bovendien is het comfort van de C3 van hoog niveau. De auto is rijk uitgerust en de stoelen en het weggedrag zijn erg comfortabel. Eigenlijk rijdt de C3 als een veel grotere auto.
* De 1.4 HDI motor is heerlijk. Over het hele toerenbereik is voldoende kracht beschikbaar.
* Brandstofverbruik is zeer gunstig.
* Boordcomputer geeft veel informatie. Ik vind vooral het actuele brandstofverbruik handig, deze wordt iedere seconde bijgewerkt.
Minpunten:
* Als je voor de dieselmotor kiest worden er door Citroen beperkingen opgelegt in de aankleding van de auto. Diesel versie is niet verkrijgbaar in het ’ligne exclusive’ uitrustingsniveau. Diesel versie wordt niet met automaat geleverd. Zelfs lichtmetalen velgen zijn geen optie als je voor de diesel kiest! Erg jammer. Het ontbreken van de automaat was voor mij bijna een reden om van de koop af te zien.
* De auto is gevoelig voor harde wind.
* De geluidsinstallatie is mooi om te zien (in het dashboard geïntegreerd), maar klinkt niet echt geweldig. Zeker niet gezien de hoge prijs.
* Het laatste minpuntje is een detail. Als je de ruiten sproeit bewegen de ruitenwissers te vroeg. Het water wordt weggewist voordat het de bovenkant van de enorme voorruit bereikt.
Dealer:
nog iets over de dealer. Ik heb een proefrit gemaakt bij de dealer in mijn woonplaats. Deze maakte op mij geen goede indruk. Personeel had een arrogante houding en liet klanten lang wachten. Reden voor mij om te kiezen voor de dealer in de plaats waar ik werk.
Na 22.500 km nog geen enkel probleem ondervonden. Over een paar weken zal de auto zijn eerste onderhoudsbeurt krijgen. Ben benieuwd of ze in de garage nog iets vinden.
PRIVATE LEASE Citroën C3

Citroën C3 1.6i-16V Exclusive | Panoramadak | Cruise control | Climate control | Radio/MP3 | Inruilkoopje | APK TOT 10-08-2025
- 2003

Citroën C3 1.1i Ligne Prestige 5 deurs! NIEUWE APK l Airco l Elek pakket l Centaal afstand l Goed onderhouden!
- 2003

Citroën C3 1.4i Exclusive AIRCO CRUISE D-RIEM VV