Citroën C3 1.6 16V Exclusive (2002)

autoreview

Citroen C3
Citroen C3Citroen C3Citroen C3Citroen C3Citroen C3Citroen C3Citroen C3Citroen C3 - interieurCitroen C3 - interieurCitroen C3 - interieur

Signalement

UitvoeringC3 1.6 16V Exclusive
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar2002
Jaar van aanschaf2002
KM-stand laatst115.000 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

 • 115.000 km

Ik heb met veel plezier in een Citroën C3 1.6 16V Sensodrive Exclusive gereden. Het was echt een vinnig auto'tje en ruim genoeg voor ons gezinnetje van 3. De Sensodrive versnellingsbak was ik al vlug gewend en over rijcomfort en wegligging had ik niet te klagen. Kortom, ik reed er graag mee. Tot...

Na 7,5 jaar bij een kilometerstand van 115.000 km deed de eerste panne zich voor. Op de autosnelweg in Nederland ging de C3 plots in neutraal en de motor bleef hangen op 2.000 tr/min. Schakelen ging niet meer en gas geven ook niet. Ik kon alleen maar uitbollen en hopen veilig op de pechstrook te kunnen geraken. Een opgeroepen ANWB'er kon geen storing uitlezen via de diagnosestekker. Na ongeveer een half uur gewacht te hebben kon ik plots weer verder rijden!? Bij de Citroën-dealer in België kon men ook geen uitsluitsel geven over de reden van de storing. De uitleg was: "het kan zijn dat we het vinden, maar het kan ook zijn van niet". Daar kon ik het mee doen.

Enkele dagen later was er echter de totale immobilisatie. De C3 deed plots niets meer, ik hoorde zelfs de relais van de startmotor niet klikken bij het starten. Nu vond men bij de dealer wel iets, maar dat was echter geen goed nieuws. De computer bleek het begeven te hebben. Deze werd vervangen, maar nog was het probleem niet opgelost. De actuator voor het schakelen op de versnellingsbak bleek het ook begeven te hebben, en deze bleek op zijn beurt het defect van de computer veroorzaakt te hebben. De actuator moest dus ook vervangen worden. Totale kostprijs van de herstelling: 1.250 Euro! Slik! Toch laten herstellen met het gedacht van terug enkel jaren verder te kunnen.

Te mooi om waar te zijn echter... Na deze dure herstelling heeft de C3 me nog 2 X in de steek gelaten, telkens weer op de autosnelweg. Levensgevaarlijk, maar toch gelukkig elke keer heelhuids op de pechstrook kunnen geraken. Dit gaf voor mij en mijn vrouw de doorslag. De C3 had ons immers 4 X op amper 2 maanden tijd in de steek gelaten en dat was er voor ons teveel aan. Ook met de houding en de uitleg van de Citroën-dealer "het is gewoon slijtage Mijnheer" konden wij geen vrede nemen. Van een moderne auto mag wel verwacht worden dat hij zeker 10 jaar probleemloos kan meegaan.

Het vertrouwen in het merk Citroën en de dealers ervan was voor ons ver zoek.

We besloten dan maar om de C3 in te leveren voor een gloednieuwe
Renault Grand Modus 1.2 16V Quickshift.

Kers op de taart: notabene een dag voor inlevering van de C3 bij de Renault-dealer viel hij nogmaals in panne, ditmaal op een druk kruispunt! Na een kwartiertje kon ik weer verder. Ik heb nog nooit zo blij geweest bij het inleveren van een oude auto...

Een review van de Grand Modus zal later volgen na voldoende kilometers gereden te hebben.


2,8
 • Betrouwbaarheid
  1
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  4
 • Kosten
  2
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee

PRIVATE LEASE Citroën C3

Citroën
Citroen C3 PureTech 83 You! (5D/5H)
€ 389
 

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (2)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens