Citroën C2 1.4 VTR (2005)

Citroen C2
Citroen C2Citroen C2Citroen C2Citroen C2Citroen C2Citroen C2Citroen C2Citroen C2Citroën C2 1.6 16V VTS

UitvoeringC2 1.4 VTR
Bouwjaar2005
Jaar van aanschaf2005

Bij het afscheid van de 307SW kozen we voor de C2 omdat dit een goedkope auto was die de eerstkomende jaren nog geen facelift zou krijgen. Vooral de lage gebruikskosten en de verwachte hoge restwaarde wogen mee in de keuze.
De dealer had bijna exact de auto staan die wij zochten, dus was de deal snel beklonken. Bij aflevering ontbraken alle zaken waar speciaal om verzocht was (lade onder radio en opgelegde letters), wat meer een dealerpuntje is.
De motor is best sterk genoeg voor de auto, alhoewel het best wat pittiger kan. De 1.6 is wel wat beter, maar de 1.4 doet er niet voor onder.

Na bijna 3 jaar blijkt de restwaarde toch lager dan begroot. De gewenste inruil laat nog even op zich wachten. Jammer, want het ontbreken van 2 achterdeuren en de ontstellend kleine ruimte op de achterbank worden nu wel vervelend. Waarschijnlijk rijden we er nog tot het voorjaar van 2008 mee.

Soms wegval van trekkracht. Ingebouwde carkit geeft slecht geluid bij gesprekspartner (waarschijnlijk door plaats van de microfoon).

7,0
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee