Citroën C2 1.4 HDi Ligne Ambiance (2004)

Citroën C2 1.4 HDi Ligne Ambiance (2004)

UitvoeringC2 1.4 HDi Ligne Ambiance
Bouwjaar2004
Jaar van aanschaf2012

Super goedkoop en zuinig !

Deze rechtsgestuurde Citroën C2 1.4 HDI was mijn eerste diesel auto, omdat ik dagelijks een X aantal kilometers reed.
Gekocht met 114.000 kilometer op de teller. (geen miles)
Hij reed gemiddeld 1:26 en in gunstige situaties haalde ik zelfs 1:30.
Het geluid is net een tractor en ook het vermogen valt tegen. Hij was niet vooruit te branden. Voor in de stad en de buitenwegen een prima auto.
Was voorzien van een digitale snelheidsmeter in km/h. Mijn voorkeur blijft een analoge snelheidsmeter.

Deze auto verkocht met 145.000 km i.v.m. overstappen naar een 5 deurs auto.

Pluspunten:
- Zeer zuinig
- Lage wegenbelasting (in verhouding)
- Verschuifbare en opklapbare achterbank
- Krijgt in Duitsland een groene umweltplakette. (Weinig uitstoot van fijnstof)

Minpunten:
- Weinig vermogen
- Alleen drie deurs
- Lampjes van de koplampen H7 gaan snel kapot bij hogere snelheden vanaf 130 km/h

7,5