Citroën C1 VTi 68 Style Edition (2016)

autoreview

Citroën C1
Citroën C1Citroën C1Citroën C1Citroën C1Citroën C1Citroën C1Citroën C1Citroën C1Citroën C1Citroën C1Citroën C1Citroën C1Citroën C1Citroën C1Citroën C1Citroën C1Citroën C1Citroën C1Citroën C1Citroën C1Citroën C1Citroën C1Citroën C1Citroën C1Citroën C1Citroën C1Citroën C1Citroën C1Citroën C1

Signalement

UitvoeringC1 VTi 68 Style Edition
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar2016
Jaar van aanschaf2016
KM-stand laatst6.000 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Schokkerige motor

 • 6.000 km

Na plezierig in een C1 van het nieuwe type (2015) gereden te hebben, ook een 68 Pk 1.0 motor uit 2015, kregen we een leuk aanbod van de dealer om een nieuwe uit te zoeken. Dit werd dan ook een C1 met dezelfde motor, maar dan met de leuke extraatjes van de Style edition en een kek kleurtje.

Dat plezierige rijden werd helaas een nachtmerrie door de euro6 motor die ze ondertussen in de C1 hebben geinstalleerd. Door het knijpen van de motorprestaties om te voldoen aan milieunormen enzovoorts rijdt de auto alsof deze aan een elastiekje hangt. Bij snelheden tussen 50 en 55, 80 en 85 km per uur schokt de auto alsof iemand met een touw achter je auto staat te trekken en houdt de motor in. Het maakt niet uit hoeveel toeren je maakt, het inhouden blijft. Na proefgereden te hebben in een andere euro6 C1 kon ik constateren dat dit gedrag consistent is met die van ons. Onze dealer doet er inmiddels alles aan om het probleem op te lossen (chapeau!). Tot op heden zonder resultaat. Volgens Citroën voldoet de auto aan de normen en worden wij en de dealer met een kluitje in het riet gestuurd. Blijkbaar zijn we niet de enige C1 euro6 rijders die deze rijervaring hebben. Misschien dat Citroën luistert naar een collectief van consumenten en de software aanpast zodat de auto normaal en zonder inhouden en schokken gaat rijden? Wij begrijpen nu waarom Volkswagen sjoemel software heeft geïmplementeerd...

Ooit nog aan een C1 nieuwe type? Voor de auto, het design en uitrusting een dikke ja! Maar nooit meer met deze euro6 motor. Benieuwd of er meer consumenten zijn met dezelfde ervaring met deze nieuwe motor?

De lage score voor 'Comfort' komt door het schokkerige gedrag van de motor en niet door het uitrustingsniveau, da's prima voor elkaar!

2,0
 • Betrouwbaarheid
  3
 • Prestaties
  1
 • Comfort
  1
 • Kosten
  3
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee

Lezersreacties (5)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens