Citroën C1 Millennium biedt meer voor minder

Driedeurs in mei uit productie

Citroën C1

Citroën komt met een speciale serie voor de C1: de Millennium. Het uitrustingsniveau is gebaseerd op de vijfdeurs C1 Feel met 72 pk, maar biedt daarbovenop een aantal extra's met korting. Verder meldt Citroën dat de driedeurs C1 vanaf mei uit productie gaat.

De extra uitrusting van de C1 Millennium bestaat onder meer uit een 7-inch touchscreen met compatibiliteit voor Apple CarPlay en Android Auto, een lederen stuurwiel en elektrisch verstel- en verwarmbare zijspiegels. Het interieur is uitgevoerd in het 'Ambiance Metropolitan Grey'. Aan de buitenkant is de C1 Millennium te herkennen aan zwarte 'Urban Ride'-wielkastverbreders, 15-inch lichtmetalen wielen en extra getinte ramen. Normaal gesproken zouden deze opties bij elkaar € 1.000 kosten, maar nu brengt Citroën daarvoor € 550 in rekening. De C1 Millennium kost € 16.090. Hij is alleen als vijfdeurs verkrijgbaar in combinatie met de 72 pk driecilinder.

Uitfaseren

In het leveringsgamma van de C1 beperkt Citroën overigens de keuze, want de driedeurs verdwijnt in zijn geheel uit het aanbod. Vanaf mei gaat deze carrosserievariant namelijk uit productie. De huidige generatie van de C1 gaat overigens al sinds 2014 mee, wat betekent dat hij momenteel op zijn laatste benen loopt. Vorig jaar gaf Stellantis (toen nog PSA) aan de stekker uit het A-segment te trekken, dus een opvolger komt er niet.

Lezersreacties (21) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.