Citroen C1 VTi 68 Feel (2014) #3
Versnellingen | 5, Semi Automaat |
Bouwjaar | 2014 |
Jaar van aanschaf | 2021 |
3 jaar zonder zorgen
Een C1 welke de Punto vervangt, die was een beetje onbetrouwbaar, wel spannend, je wist nooit of je kon schakelen of niet.
Weg met de Punto en de C1. Kleiner, zekers, het is maar een auto die we privé gebruiken, en ja ook voor de ritjes naar familie. Dat kan, en er is niets mis mee, 1 op 18, geen olieverbruik, geen slijtage, gewoon 1 keer per jaar een oliewissel, filtertjes en bij 70k km de bougies. Het is geen soepele automaat, maar dat moet je ook niet verwachten, doet gewoon zijn werk, allemaal wat trager. Daar wen je aan, is charmant, en voor mij net zoveel plezier als de Mazda CX-5.
Zonder problemen
Tja, dan heb je een C1, welke niet iedere dag word gebruikt, en het altijd doet. Ik heb er zelfs plezier in het berijden van deze auto, niet snel, niets bijzonders, maar wel een gaaf autotje. De automaat, ja totaal geen snelheids monster, maar dat hoeft ook niet. Gewoon zuinig, 1 op 18 is makkelijk mogelijk, ook 130 km/uur rijden is geen probleem.
Ieder jaar het onderhoud, geen rare dingen.