Citroën BX Break 19 TZI (1992)
Uitvoering | BX Break 19 TZI |
Bouwjaar | 1992 |
Jaar van aanschaf | 2003 |
Ik ben deze auto tegen het lijf gelopen op Martkplaats. Voor 150 euro heb ik hem gekocht. Wel schrok ik eventjes van de kilometerstand, die voor een benzineauto torenhoog is, maar het blijkt dat de auto een hele tijd op LPG heeft gereden, en dat is waarschijnlijk z´n redding geweest, aangezien er een hoop punten vervangen zijn. Er zit dus opvallend weinig achterstallig onderhoud aan. Alleen de aanjager doet zo nu en dan moeilijk, en de schijven van de voorremmen zijn aan vervanging toe. Verder is het een behoorlijk snelle auto, met een fantasties interieur. Alleen jammer van de grijze dashboard, maar, zoals bijna alles bij een BX, valt dat redelijk simpel te vervangen, dus tzt komt daar een zwart exemplaar voor in de plaats.
Tot nu toe zijn de enige problemen: Lekker benzine slang, lekke retour van de veiligheidsklep (LHM systeem) en een leipe aanjager.
Mogelijk zit m´n Lambda sonde er ook nog aan te komen.