Chrysler Voyager 3.3i V6 SE (1996)

autoreview

Chrysler Voyager

Signalement

UitvoeringVoyager 3.3i V6 SE
Versnellingen4, Automaat
Bouwjaar1996
Jaar van aanschaf2004
KM-stand bij aanschaf212.000 km
KM-stand laatst0 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de huisregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

ERVARINGEN

Laat ik hiermee beginnen, de auto die ik ga beschrijven is géén Chrysler Voyager 3.3i SE, maar een Plymouth Voyager 3.3i Rallye. De Plymouth is door de vorige eigenaar uit Canada gehaald, maar de uitrusting is, voor zover ik kan zien, vergelijkbaar met de SE. Ik heb echter wél standaard ABS en een gescheiden airco.

De auto is ruim, het is een grijs kenteken uitvoering, en omdat ik per sé een automaat wilde is het een Voyager geworden. Ook is het een Voyager geworden omdat ik zelf een nogal lange man ben, en ik moet dus gewoon een grote auto hebben, een Twingo of een Panda, dat gaat gewoon niet. Ik heb zelfs moeite met de Scenic die mijn grootvader rijdt. De automaat heeft ook een duidelijke achtergrond: Ik ga namelijk niet zelf in de olie zitten te roeren, datsoort dingen láát ik doen.

Tot nu toe slechts 25 dkm gereden, en heb de auto net een jaar in het bezit. Heb er veel plezier van, met 2 mensen in de auto en de achterbak volgestouwd met troep het zuiden van Europa verkennen, of in de winter met de skietjes achterin de piste op, het kan allemaal, en door die 3.3 gaat ie nog vooruit ook. Qua uitrusting ben ik zeer tevreden, ik rijdt de auto als student, en daarvoor is wel vrij prijzig, maar wil hem voor geen goud kwijt, mits hij blijft rollen.......

Zoals ik al aangaf ben ik een student met een eigen
bedrijf, en dat maakt een dergelijke auto prijzig. Nog altijd niet zo prijzig als een auto op geel kenteken, maar de zwakke techniek die de auto heeft heeft mij toch doen twijfelen over de aankoop. Toen ik echter in de auto reed was ik verkocht, het comfort dat de auto biedt, de automaat i.c.m. de cruise control, heerlijk gewoon. Het is weliswaar een type auto waar je niet vaak een student in ziet, maar daar trek ik me vrij weinig van aan.

PROBLEMEN

Ik ben absoluut geen handige harry, dus alles wat er aan gebeurt, gebeurt door een garage in Amsterdam die Hummers en Chevy Suburban e.d. naar Nederland haalt. Beide auto’s van mijn ouders hebben daar hun herkomst en zo kom je in dat bedrijf binnenrollen. Dus zelfs de centrale vergrendeling die ik achteraf heb laten inbouwen is er in gezet door die garage. Dit maakt de auto uiteraard al een stuk duurder. Net als de verzekeringpremie overigens, je bent jong dus die extra heffing heb je sowieso te pakken, en de verzekeraars zijn niet blij met jongeren in een auto met een geschatte nieuwwaarde van 28.000 euro.

Eigenlijk is de auto ook gewoon veel te duur, maar ik wil zo zielsgraag een auto dat ik er veel voor laat, daarnaast woon ik nog thuis, dus de kosten van een kamer hoef ik gelukkig niet te dragen.

Let’s state the obvious: Het is een Voyager dus de bak is vervangen. Dat is bij 208000 gebeurd, dus voordat ik hem kocht. Maar, toen de auto bij mij in bezit kwam mankeerde er nog wel het e.e.a. aan. De airco bleek in de zomer niet goed te werken, die moest worden bijgevuld. Dat heeft 3 maanden geholpen, maar op dit moment werkt ie weer niet, daar mag de garage weer naar gaan kijken.
Ook heb ik inmiddels mijn 2e setje remblokken eronder en zijn de schijven vervangen. De startmotor is vervangen en er is een nieuwe accu in geplaatst. De bekende euvels die je vaak hoort met de koppakking heb ik, ondanks de LPG tank, nog niet gehad. Wie weet. Als dat gebeurt denk ik dat er een Stratus o.i.d. gaat komen, dat gedoe met de belastingdienst en het grijze kenteken begint zijn tol nu wel te eisen.
Oja, door een kortsluiting is ook mijn lichtschakelaar een keer doorgebrand, dit bleek een door de garage foutief aangesloten box als oorzaak te hebben, dus dat hebben ze gratis vervangen.

Even een opsomming:
2x remblokken (130 euro per keer)
1x remschijven (250 euro)
1x startmotor (300 euro)
1x airco bijvullen (150 euro)
1x lichtschakelaar vervangen (200 euro, maar onder coulance vervangen)

Moet binnenkort wel aan de nieuwe banden, maar goed, dat zijn de logische kosten, net als de olie (die hij overigens amper verbruikt) en de filters.

7,0
  • Betrouwbaarheid
  • Prestaties
  • Comfort
  • Kosten
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Lezersreacties (0)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.