Chrysler 300C Touring 3.0 CRD (2007)
Uitvoering | 300C Touring 3.0 CRD |
Bouwjaar | 2007 |
Jaar van aanschaf | 2009 |
tank
Rijd sinds één jaar in een nieuwe, uit Duitsland geïmporteerde 300crd. Na zo'n 50000 km kan ik tot geen andere conclusie komen dat het een feest is deze auto te rijden. De auto is zeer betrouwbaar, oerdegelijk, ruim, stil (geen rammels) en snel.
De audioinstallatie is subliem en blaast de haren van je hoofd zonder een greintje vervorming. Indrukwekkend.
Qua veiligheid blijkt de auto tot de top in zijn klasse te behoren (zie enkel e crashtests op youtube). Dat wist ik bij aankoop niet maar is mooi meegenomen. Hoewel niet sportief heeft de auto een uitstekende wegligging en is behoorlijk wendbaar met een acceptabele draaicirkel. De gechipte v6 motor van mercedes was al een begrip, dus ook in deze 300crd zit dat goed. Accelleratie 0-100 zit rond de 7 seconden (lege auto). Verbluffend voor deze 'tank'. De automaat is zijdezacht maar heeft als nadeel dat hij wat traag reageert op het gaspedaal.
Vering is minder uitgebalanceerd dan bij Volvo V/XC70, BMW, Mercedes. Enige belading is wenselijk. Rijden met zware belading is een bijzondere ervaring. Deze auto is er op gebouwd.
Omdat ik veel in Duitsland rijd- vaak met passagiers achterin- valt mij op hoeveel positieve reacties er zijn op de beenruimte op de achterbank. Jammer vind ik het feit dat de dieselversie niet in vierwielaandrijving is te krijgen. Een gemiste kans.
Een kritisch punt bij deze auto is het type band. In veel reviews wordt melding gemaakt van trillingen. Het balanceren is zeer kritisch evenals het uitlijnen, zo is ook mijn ervaring.
Parkeren is lastig mede vanwege de vele dode hoeken maar dat neem ik graag voor lief.
Kortom: een echte aanrader!