Chevrolet Corsica 2.2i LT (1990)
Uitvoering | Corsica 2.2i LT |
Bouwjaar | 1990 |
Jaar van aanschaf | 2002 |
Deze Chevy vond ik in juni 2002 voor 400 euro op Internet. Geen opties, geen APK, geen onderhoudshistorie en een flinke deuk linksvoor (alleen spatbord beschadigd) waren de reden voor deze lage prijs. Ondertussen lag er wel een werkende LPG-installatie in.
Ik was op zoek naar een goedkoop daily drivertje en ondanks het feit dat ik eigenlijk een automaat wilde, kon ik deze niet laten staan voor die prijs. Ik reed er een eindje mee, keek even onder de auto en kwam tot de conclusie dat alleen de voorbanden en een deel van de uitlaat vervangen moesten worden voor de APK. Meer hoefde er inderdaad niet aan te gebeuren voor de keuring. Verder heb ik nog wel een radiatorslang vervangen, en de remslangen op de voorwielen - die waren nogal verweerd.
Sindsdien rijd ik dagelijks met de auto. Ben er mee op vakantie geweest naar Italie, maak bijna dagelijks veel kilometers en ben eigenlijk niet bepaald voorzichtig met de auto, maar hij houdt zich uitstekend. Echt een kwaliteitsproductje en het meeste waar voor mijn geld wat ik tot nu toe uit een auto heb kunnen halen.
Het enige wat ik erop aan te merken heb, is dat deze basisversie wel heel erg basis is. Optieloos als de auto is, heeft hij niet eens ruitenwissers met interval. Behalve dat mis ik centrale vergrendeling. Voor de rest kan ik wel met zijn kaalheid leven (hoewel zelfs een kleine Amerikaanse sedan als deze natuurlijk eigenlijk geen draairaampjes of een handbak hoort te hebben...)
Ook zou de auto wel wat sneller mogen zijn. Maar voor wie daar de voorkeur aan geeft in plaats van aan zuinigheid (ik haal 1 op 10/11 op gas) is er een V6-versie.
In Italië gaf de dynamo de geest, maar het is bekend dat die er nogal snel mee ophouden bij dit model. Verder ben ik een keer stilgevallen, en heb ik daarnaast de garage nog twee keer moeten bezoeken, maar dit alles had te maken met de nogal primitief geïnstalleerde gasinstallatie, dus eigenlijk valt de Chevrolet hier niets te verwijten. Gewoon een prima autootje, lekker comfortabel Amerikaans voor zeer weinig geld, en daarmee bedoel ik ook de gebruikskosten.