Chevrolet Captiva 2.0 VCDI 150pk Executive (2007)

Chevrolet Captiva 2.0 VCDI 150pk Executive (2007)

UitvoeringCaptiva 2.0 VCDI 150pk Executive
Bouwjaar2007
Jaar van aanschaf2007

De chevrolet captiva heb ik na een BMW 320d touring gereden te hebben, gekozen vanwege de ruimte voor mijn gezin. Drie kleine koters passen niet achterin een 3-serie en een X5 is me iets te duur. Heb de captiva vergeleken met de Hyundai Santa Fe en de Toyota RAV4. In vergelijking met de Hyundai Santa Fe is de buitenkant misschien iets minder (minder ’glad’, maar wel stoerder), maar het interieur is stukken mooier en de sportieve rijprestaties zijn zeker beter. De auto voldoet prima, heeft wel enkele problemen met de automatische klima (veel te koud), maar rijdt lekker vlot door binnenwegen. Een Santa Fe trek je er wel uit. Een RAV4 niet, maar die is toch flink wat kleiner, en heeft een heel onhandige achterdeur (i.p.v. klep).
Lange afstanden gaan prima. De zit is stevig en iets te weinig zijdelingse steun, maar dit vormt geen groot probleem. De stoelverwarming leek me zo’n onnodige optie, maar is toch wel lekker in de koudere maanden, heb ik gemerkt.

Al met al een goede wagen. Ben tevreden ermee.

- 2x lege accu
- te koude automatische klima
- te weinig koppel onder 2000 rpm

update

De auto nu al bijna 3,5 jaar en nog prima in orde. Ruimte is heerlijk, trekkracht mag wat meer, zeker vanaf lagere toeren en geluid motor is ook iets te veel. Rijgedrag is prima in orde, zeker voor zo'n SUV. Twijfel toch of een volgende auto een stationwagon of een SUV wordt. Het verbruik is namelijk nogal hoog bij hogere snelheden (vanaf 100 km/u).

ingeruild

Vanavond de Captiva ingeruild voor een Ford S-Max. Al met al is me de Captiva prima bevallen. Stoer, krachtig, solide, betrouwbaar en luxe. Slechte punten heeft ie niet gehad en iets mindere punten waren motorgeluid, ontbreken navigatiemogelijkheid bij aanschaf.