BMW Z3 roadster 2.8 (1997)
Uitvoering | Z3 roadster 2.8 |
Bouwjaar | 1997 |
Jaar van aanschaf | 2002 |
Met een redelijk druk bestaan was ik op zoek naar een mooie manier van relaxen. Als autogek kwam ik al snel op een sportieve cabrio uit. In de afgelopen drie jaar had ik achtereenvolgens een MX5, een Fiat Barchetta en een BMW Z3 1.9. Dit jaar heb ik de BMW Z3 2.8 gekocht en na mijn vorige auto"s is het mij toch al snel duidelijk geworden. Dit is voor mij de ultieme auto; snel (6 cylinder, 193pk), luxe (airco, alles elektrisch, boardcomputer), comfortabel (lederen bekleding,
stoelverwarming), veilig (airbags, tractiecontrole, sperdifferentieel, ABS) en dat cabriogevoel is onovertroffen. Elke rit is weer een genot.
Ik rijd er nu 5.000 km in en heb nog geen echte problemen ondervonden. Het enige punt dat mij toch is tegengevallen (ondanks dat ik wel verwacht had dat het hoog zou zijn) is het brandstofverbruik. Met een vlotte rijstijl binnen de bebouwde kom zit ik al snel de 1:7,5. Met een relaxte rijstijl op 1:9 en op de snelweg haal ik niet meer dan 11 kilometers op 1 liter benzine. Ander minpunt is de lage binnenspiegel (met de lage ligging van de auto
is dit soms vervelend). Nog een klein punt is dat de stoel niet ver achterover kan, zelfs niet aan de passagierszijde. Bij nat weer en wind is het geluidsniveau (met het dak gesloten) toch net wat te hoog voor het prettige.