BMW Z3 roadster 2.2i S (2001)
Uitvoering | Z3 roadster 2.2i S |
Bouwjaar | 2001 |
Jaar van aanschaf | 2008 |
BMW Z3 2.2i Sportline
Na reeds een 5-tal jaren met veel plezier in een BMW Z3 1.9 (140 PK) te hebben rondgereden, bleef bij mij de wens knagen om ooit nog eens zo'n befaamde 6-cilinder in lijn in het vooronder te mogen rijden. Nadat ik de 4-cilinder in augustus 2008 best met pijn in het hart heb verkocht aan eveneens een BMW liefhebber, begon voor mij de zoektocht naar een fraaie en complete 6-cilinder.
In oktober 2008 heb ik mijn huidige 2.2i Sportline met 170 PK aangeschaft, waarmee ik inmiddels met veel plezier zo'n 17.000 kilometers heb afgelegd.
De ervaringen met de 6 in lijn zijn in één woord als "geweldig" te omschrijven. De souplesse en dynamiek van deze motor staan op een zeer hoog niveau, waarbij de sound die de motor maakt ook zorgt voor "kippenvel" momenten.
Voor diegenen die nog zitten te dubben over het wel of niet aanschaffen van een Z3 met 6 in lijn i.p.v. de 4 cilinder zou ik zeggen. Neem altijd de 6 cilinder !!!
Update d.d. 2 april 2012. Inmiddels de 16 inch BMW (BBS-style) velgen vervangen door originele 17 inch 2-delige BMW (BBS-style)velgen.
Update d.d. 30 juli 2012. Weer met de Z3 op vakantie geweest naar Noorwegen en Oostenrijk. Twee fantastische tochten, da's echt genieten !!! Huidige kilometerstand bedraagt ca. 62.000km.
Update d.d. 26 september 2013. Weer een probleemloos jaar getourd met de Z3.
Huidige kilometerstand bedraagt ca. 66.500km.
Update d.d. 10 februari 2015. Ca. 1½ jaar weer probleemloos met de Z3 gereden. Inmiddels 4 nieuwe Michelin Pilot Sports banden aangeschaft en een Wiechers Veerpootbrug (rood) voor nog strakker stuurgedrag. "Genieten" met een grote G. De Z3 is momenteel geschorst (winterstalling) en gaat in april weer de weg op.
Update d.d. 2 april 2016. Inmiddels weer een probleemloos seizoen met de Z3 rondgetourd. Met de Z3 op vakantie geweest naar Oostenrijk en Duitsland. Gisteren de Z3 aangemeld bij de RDW, dus we gaan vandaag onze eerste tocht voor dit seizoen maken. Huidige km-stand is ca. 77.000 km.