BMW X6 xDrive30d High Executive (2008)

BMW X6 xDrive30d High Executive (2008)

UitvoeringX6 xDrive30d High Executive
Bouwjaar2008
Jaar van aanschaf2008

Voordat we een X6 hadden aangeschaft hadden we ook nog de 7-serie getest als nieuwe auto. Hier heb ik ook nog een revieuwtje over geschreven.

Deze auto testten we voor we een nieuwe auto zouden kopen. We hadden alleen de 7-serie kunnen testen en de X6 niet dus het was spannend.
Een BMW 7-serie 3.0 liter diesel uit 2008 ik geloof dat er toen 230 pk in zat. Je zou denken ontiegelijk weinig voor zo’n bak maar hij trekt ongelofelijk. De wagen zelf vond ik een ‘’plompe’’ wagen met de betekenis van hier sta ik en ik ben het daar hou ik niet zo van. Het interieur was overweldigend. Achterin zat je als een koning. Wat bij de x6 niet anders is. De achterstoelen waren verstelbaar en er zat verwarming in ook waren er gordijntjes voor de zijruiten en de achterruit. Toen we wegreden ( nadat we uitleg hadden gekregen ) stonden we voor een stoplicht te wachten. Dat is normaal. Maar we konden niet wegrijden en stonden we daar. Blijkbaar had de verkoper aan een hendeltje getrokken wat ze de ‘’handrem’’ noemen alleen was dat een speciale handrem. Hij was zo special omdat de auto niet meer vertrok wanneer je voor de eerste keer weer stil stond. De techniek was dus uitmuntend maar zeer verwarrend. We hadden deze wagen op proef en konden hem per direct kopen. We zaten te twijfelen of we kopen deze 7-serie of we wachten op de X6 en rijden de BMW 530d waar we in reden af. De 7-serie is een pracht van een wagen maar voor dat geld hadden we liever een X6 van het zelfde kaliber motor. Dus denk 2 keer na voor je een super-de-luxe wagen koopt het is niet zo makkelijk als het lijkt.
Je levert wel comfort in op een X6 in vergelijking met een 730D. maar we wilden iets exclusief en dat hebben we dan ook gekregen.

De eerste dag dat we bij de dealer waren om de X6 te bezoeken bleek hij niet in Breda te staan maar in Tilburg. Mijn vader en ik zijn naar Tilburg gereden om te kijken. In Tilburg zeiden ze dat hij in Breda stond. Dat klopte volkomen maar niet bij de BMW dealer maar De Bredase Autoshop. Na dit rumoerig gedoe hebben we van onze X6 een eerste glimp mogen opvangen. Op woensdag mochten we hem op komen halen, Bij de BMW dealer. De x6 stond op een rode loper apart omheind. Nadat alles was afgehandeld kregen we een instructie. Die duurde ongeveer 3 kwartier. De auto is ontzettend breed en de hoek van de garage naar de parkeerplaats konden we bijna niet maken IVM auto\'s die daarvoor stonden en de kollosaalheid van de auto. Eenmaal aan het rijden is het echt ongelofelijk hoe je je in een van de 80 Nederlandse X6’en kunt bevinden die nog van je vader is ook! De 2 uitlaten zijn ontzettend mooi. Binnen in de auto lijkt het een vliegtuig met alle knopjes. De i-drive is ontzettend handig, andere mensen denken daar anders over. Die begrijp ik volkomen. Het is een enorme studie om de i-drive onder de knie te krijgen. Verder lever je een klein beetje comfort in op een X6. Wij waren altijd de 5 serie gewend. Echt alles wat in de auto zit is elektrisch. De stoelen, het stuur, de ramen sowieso en zelfs de koffer sluit automatisch.
Mijn vader rijdt ongeveer 20000 kilometer per jaar. De auto is van mijn vader ik mocht er een review over maken.

Wat er minder is aan de auto;
- De stugheid van het onderstel.

Wat er goed is aan de auto;
- Enorm comfort ook achterin.
- Als de zij gordijnen omhoog zijn zou je zo kunnen slapen achterin.
- Motor geluid, je zou je een v8 motor wanen.

Ik zal de review steeds blijven verversen.

Onder weg naar belgie hoorde ik links achterin een krakend geluidje na 1 km was het al weer weg. Na de rit even gekeken en er viel niets te zien.