BMW X5 xDrive45e (2022) #2

BMW X5 xDrive45e (2022)
BMW X5 xDrive45e (2022)BMW X5 xDrive45e (2022)BMW X5 xDrive45e (2022)BMW X5 xDrive45e (2022)BMW X5 xDrive45e (2022)

UitvoeringX5 xDrive45e
Bouwjaar2022
Jaar van aanschaf2022

Vakantie ritjes

Na aanschaf moest de X5 aan de bak. Met caravan naar Zuid Frankrijk.
Trekken kan hij, er mag maximaal 2800 kg aan de trekhaak met kogeldruk van 140 kg.
De X5 heeft een stabilisatie ingebouwd als je een aanhangwagen trekt.
Het gaat allemaal ongemerkt. Als je een vrachtauto inhaalt schiet hij zo door naar 120 km/u.
Als je een eindbestemming in de navi invoert en je rijdt op standje hybride dan bemerk je onderweg dat af en toe de benzine motor aangaat. Dit gaat wonderbaarlijk stil. Je ziet het alleen aan de digitale display dat de benzine motor aan is. Zo verdeelt de auto het elektrische verbruik. Het is niet zo dat je hem ineens na 80 km leegrijdt.
De X5 heeft extra geluidwerend glas (optie). Tijdens afremmen en gas terugnemen laadt de auto bij. Ook bij hellingen naar beneden in de bergen laadt hij bij. Op enkele campings kon ik zelfs gratis opladen. Hierdoor kwam ik tot de eerste overnachtingsplek op de heenreis na 440 km op een benzine verbruik uit van 1 op 18. Is de accu echt helemaal leeg en je kunt niet bijladen dan haalt hij met caravan erachter toch 1 op 10. Dit is voor mij acceptabel.
Ik tank wel e5. Minder ethanol dan e10. Voor hybrides die niet zo vaak op benzine rijden is dit beter.
De stoelventilatie is erg fijn. Schuifdak is lekker, maar alleen als je niet harder dan 100 rijdt. Anders veel windgeruis. Het Parkeersysteem met 3d camera's wekt perfect.
Nadelen?
1.Niet te veel in stand sport rijden. Dit is verslavend en niet goed voor je portemonnee.
HIj zakt dan een paar cm lager, de versnellingsbak past zich aan en hij hij gooit alle vermogen eruit, dik 400 pk. BMW zegt 394 pk.
Duitse fora geven veel hogere vermogens aan op de rollenbank.
Hij weegt dik 2400 kg en is toch in staat om in 5.5 sec van 0 naar 100 te sprinten. Net zo snel als de Z4 3.0i die ik had.
2. Ja hij is groot en breed maar dat went snel.
Genoeg hulpsystemen aanwezig. :)
3. De BMW laadt maximaal met 3.8 kw.
Dus onderweg aan een snel lader heeft geen zin.
Het opladen duurt zeker 6 uur als de accu helemaal leeg is
Voor thuis is dit niet erg. Dat wist ik bij aanschaf.
BMW zegt dat ze dit doen om de accu te sparen????
Er zit 5 jaar garantie op de accu's en 3 jaar op de auto.
Kwestie van software aanpassen toch?

The Boss

• 15 km

Na een jaar wachten werd de X5 45e Carbon Black, M-pakket, 22" met vele extra's half mei 2022 door dealer Broekhuis in Enschede afgeleverd.
Ik wil iets bijdragen aan het milieu en toch in een grote auto rijden. Thuis zonnepanelen op het dak enz.
De iX kwam in beeld. Maar 2 nadelen.
1.We hebben een caravan en houden van kamperen.
Met de iX zou ik vaak aan de laadpaal moeten richting Zuid Frankrijk. Ik wil geen laadstress.
2. Ik was niet zo enthousiast over het uiterlijk.
Dus het werd de X5 45e. Dikke 6 cilinder en een accupakket, goed voor 80 km elektrisch rijden. Genoeg voor de korte ritjes.
Ik betaal voor de X5 het halveringstarief wegenbelasting.
Dus 72 euro per maand. De BPM is maar 750 euro.
Als je de basisprijs ziet dan denk je, dit valt ergens nog mee. Maar dan komen de opties er nog bij.
Daar kun je alleen al een middenklasser voor kopen.

2 garantiegevalletjes na het 1e halfjaar.

Garantieclaim 1:
15 december 2022
Het eerste halfjaar na aflevering zonder problemen met deze comfortabele reus doorgekomen.
Maar net na de kerst 2022 ontdekte ik condens aan de binnenzijde van de rechter koplamp. Het zat aan de bovenzijde van de Laserlamp. Mijn gevoel zei dat dit niet goed was. Dus naar dealer Broekhuis Enschede. Daar vertelde men dat dit wel zou verdwijnen omdat ik de auto net had gewassen.
Je raadt het al, mijn gevoel was goed. Na 2 dagen was het condens all over met druppels en al.
Dus weer naar Broekhuis. De dealer ging foto's maken van de koplamp ed.. zij moeten dit bij BMW wel onderbouwen. Zo'n Laserlamp kost net geen 2000 euro. incl. montage
10 januari 2023 is de lamp vervangen door een nieuwe.
3 jaar garantie op deze auto.!!

Garantieclaim 2:
27 januari 2023
De auto heeft softclose portieren. dwz. ze trekken zichzelf in het slot dmw een elektromotor.
maw je hoeft ze niet dicht te gooien :)
Gisteren ontdekte ik dat de auto bij het weglopen niet afsloot.
Bleek dat het rechtervoorportier niet in het slot zat.
Alle portieren gecontroleerd.
Ze trokken zichzelf elektrisch dicht, behalve het rechter voorportier, die deed niet meer mee met de rest.
As. maandag gaat de auto naar de dealer voor reparatie.
Nu hoop ik wel dat het hierbij blijft. Van een auto van 130 k nieuw mag je toch wel meer kwaliteit verwachten.
Ik heb hiervoor verschillende, (goedkopere) nieuwe auto's gehad maar hiermee nog nooit garantieclaims gehad.
Maar ach, 3 jaar garantie toch :(

9,5