BMW X3 2.0d High Executive (2005)

Uitvoering | X3 2.0d High Executive |
Bouwjaar | 2005 |
Jaar van aanschaf | 2013 |
Na 2 jaar en 50.000 km
We rijden inmiddels 2 jaar in deze auto. 3 keer met vakantie nabij Split waarvan 2 keer met caravan bij gebruik van 1:10 en 1 keer met iets lichter bootje, gebruik 1:12. Thuis haal ik volgens de display 7ltr per 100 km, ongeveer 1:14. Niet slecht voor en een vierwielaandrijver en voor een vrij zware wagen. Hoewel, mijn vorige E60 525d was iets zuiniger en met de auto daarvoor, een Peugeot 406 1.6 diesel deed 1:19. Zegt misschien iets over mijn rijstijl, het nieuwe rijden is aan mij wel besteed, alleen al vanwege de brandstofkosten.
Dan de auto, alles zit er op maar de leder zetels met stoelverwarming, het open dak maar vooral de stereo installatie met standaard boxen onder de zetels is ronduit geweldig.
Het onderhoud is in de afgelopen 2 jaar niet erg spannend geweest. Afleverbeurt van de garage, na een jaar nieuwe olie en afgelopen jaar een grote beurt en andere banden. Bijzondere (hoge) kosten ben ik gelukkig nog niet mee geconfronteerd. Wat wel opvalt is wat gekraak in het achterdifferentieel. Verder rookt de auto bij vol gas optrekken, bij normaal rijden is er niets aan de hand.