BMW M550i xDrive (2018)

UitvoeringM550i xDrive
Bouwjaar2018
Jaar van aanschaf2019

Toch een BMW

Na een werkzaam leven met Audi's en Mercedessen op mijn 56ste toch nog een BMW gekocht.
De snelle versies van de Jag, Audi's en de Mercedessen allemaal gehad. in de diverse C, E, S, CLS, A6, S6, allemaal gereden en beleefd met veel V8 auto plezier.
Mezelf altijd afvragend waarom elke auto wel specifiek goede eigenschappen had, maar altijd iets miste om het een compleet kloppend geheel te maken.
De JAG XJR 4.0 van het laatse klassieke model bleek nog de degene met de hoogste emotionele waarde.
De belasting inspecteur dacht daar echter anders over.
Weggedaan om de veroordelende Nederlanders hun zin te geven. Zakelijk ook niet geaccepteerd trouwens, nog steeds niet. Nu een M550i gekocht na een proefrit die ik samen met een vriend maakte in het Friese Heerenveen.
BMW was mijn merk niet, nooit niet omdat een enge oom er vroeger in reed en ik als kind dat opsloeg als een verkeerde keuze.
Onzin natuurlijk, maar krijg het maar eens uit je hoofd.
Nu een 15.000 km er in gereden en met ongelooflijk veel plezier. Freude am fahren blijkt iets tastbaars te zijn.
De auto is van binnen welliswaar niet van de bouwkwaliteit van een Mercedes, kraakjes en wat minder compleet uitgevoerd, maar kloppen en rijden doet de auto als geen ander.
Nooit gedacht een auto te vinden die zo dicht bij mijn rij wensen zou komen.
Dat is toch de hoofdzaak van je auto keuze.
Hij moet aansluiten op het gevoel wat je individueel verwacht als je remt, accellereert of stuurt.
De rest is bijzaak en geeft geen binding met de auto naar mijn gevoel. Ik heb eens na een jaar een S-klasse terug gebracht en gezegd dat het welliswaar een prima auto is, maar niet paste bij mijn rij-beleving.
De M550i past wel. Vanaf dag 1. Top auto met een ongelooflijk vermogen om je op je gemak te stellen tijdens een comfort rit en je te troosten als je een hele rij auto's kunt achterlaten als ze allemaal in slaap zijn gevallen.
Met een dikke smile op je gezicht, haast een beetje schuldig voelend, maar what the heck, we willen vooruit en geen tijdverspilling voor niks.
Zonder nu in details te treden, de BMW past.
Begrijp nu ook iets meer de drang van de Beamer rijders... de auto vraagt er soms wel wat om.
Zelfs in Engeland zijn de beamers een speciaal typetje, reddeloos zelfs noemen ze ze soms...
Dat is een prima gedachte, want anders zou het wel erg saai worden.

10,0