BMW M535i (1986)
| Bouwjaar | 1986 |
| Jaar van aanschaf | 2002 |
| KM-stand bij aanschaf | 153.000 km |
| KM-stand laatst | 0 km |
Omdat auto"s uit de jaren "80 nou eenmaal mooier zijn dan modernere auto"s was mijn keus gevallen voor een BMW 320is of een M535i. Omdat een 320is uiteraard erg schaars is kwam ik een hele mooie M535i tegen met sportversnellingsbak, glazen schuifdak en leer. De auto was een goede basis voor een betrouwbaar sportief vervoersmiddel. Het verbruik valt mee voor een 6 cilinder, 1/10 is haalbaar. Zeer comfortabel, sportief en snel. Af en toe word de auto uitgelaten op t circuit. En dat bevalt ook goed. Al is de koets niet zo stijf als een 3 serie. Ik blijf hier nog een aantal jaar mee rijden. Want geen andere auto heeft zó lekker veel koppel onderin. En niets is leuker om 530d en E320cdi"s op de snelweg uit te dagen en dan nog net te winnen op snelheid. Niemand verwacht dat zo"n oude auto zo snel is...
Jammer genoeg heeft de auto wel een hoop problemen. Dat is de keus die je maakt al rij je met een auto van 20 jaar oud.
Hier een lijst(je)
- nieuwe rubbers
- complete uitlaat
- versnellingsbak nw. n.a.v. speling schakelmechanisme
- nieuwe velgen (org. BMW styling 5 met Michelin) TRX
banden zijn niet prettig! prijs en comfort!
- stappenmotor ivm halen motor
- remmen compleet rondom (remmen krijgen nog een
modificatie. Remmen zijn niet erg goed en klauw RV na
revisie nog niet erg goed.
- Roest deur links voor, motorkap, wielkuiprand LA
- carterpakking vervangen n.a.v. lekkage
- radio speakers moeten worden vervangen, speakers zijn
verteerd
- auto"s staan bekend om hun olieverbruik. Gebruik wel
dikke olie om nokkenas slijtage te beperken. Gelukkig is olie goedkoop voor mij!

40 jaar BMW M5, test met eerste bewijst dat je geen 600 pk nodig hebt voor intens genot

Ook 40 jaar geleden was er al een BMW 5-serie met 'e': de 525e

Raymond heeft al 23 jaar een E28 BMW M5: 'Vorig jaar tikte hij nog de 270 km/h aan'

BMW M5 (1987) - In het Wild