BMW iX2 eDrive20 (2024)
Versnellingen | 7, Automaat met dubbele koppeling |
Bouwjaar | 2024 |
Jaar van aanschaf | 2024 |
1e volledig elektrische auto
Voor ons de 1e volledig elektrische auto. De vorige was een BMW X1 PHEV en het rijden op de beperkte elektrische actieradius beviel heel goed. Voldoende vermogen en heerlijk stil natuurlijk. Wat minder beviel is het elke dag weer inpluggen om op te laden, wel logisch natuurlijk, want hoe meer je laadt hoe economischer. Ook de verschillende tarieven die gehanteerd worden aan de openbare laadpalen is frustrerend. Bij ons zelf voor de deur staat een openbare laadpaal die momenteel 0,25 per KWH vraagt, maar op andere plaatsen vragen ze gerust 0,50 of 0,60 ct per KWH met AC laden. Met een volledig elektrische kan je beter plannen aan welke openbare laadpaal je gaat opladen. Dus opzoek naar een volledig elektrische.
Uiteindelijk uitgekomen bij weer een BMW, ditmaal de IX2 eDrive 20. Op 12 april besteld, na een verwachte leverdatum van 15 augustus werden we eind juni al verrast met een belletje van onze dealer van Poelgeest in Amstelveen, dat we hem op konden halen. Dus vanaf 3 juli reden we in onze nieuwe IX2.
Samenvatting configuratie:
Kleur: Cape York Green
Bekleding: Veganza Atlas Grey/Smoke White
Sportstoelen voor
Elektrisch wegklapbare trekhaak
Driving assistent Professional
Innovation Pack
Comfort Pack
Ik heb zelf de type aanduiding verwijderd, nu staat er alleen nog de I. Ik vond het wel heel veel letters zo op de achterkant (IX2 EDrive 20)
Na 1.500km de eerste indrukken. Het rijdt zeer soepel en zoals verwacht heerlijk stil. BMW heeft bij de automaat een mogelijkheid gegeven om voor D of B te kiezen. D is normale aandrijving, B is one-pedal aandrijving en daarbij komt de auto ook geheel tot stilstand. Na een korte gewenning vind ik dit een uitkomst. Zeker in de stad rij ik daar altijd mee.
De adaptieve cruisecontrol (AC) blijft wel wennen, maar dat gaat ook al steeds beter. De optie die ook snelheid verminderd bij op en afritten van de ene snelweg naar de andere snelweg heb ik gedeactiveerd. Dit soort op en afritten kan je regelmatig gewoon met de door mij ingestelde snelheid nemen. Wat ik nog niet heb kunnen vinden is de optie dat op de AC je niet rechts kan inhalen uit te schakelen. Als ik met 100 op de AC op een 5 baans snelweg op de meest rechtse baan rij en op de 2e baan rijdt iemand net iets langzamer ga ik niet eerst 2 banen opschuiven inhalen en dan weer terug, maar blijf ik gewoon op de 1e baan rijden, alleen dan houd de AC dus in, moet ik zelf even gas bijgeven. De wettelijke EU waarschuwing voor te hard rijden kan gemakkelijk gedeactiveerd worden door de SET button op het stuur 3 seconden in te drukken. Het is overigens wel een beschaafde waarschuwing, maar aangezien het bij ons 30Km per uur is zit je daar wel heel snel overheen.
Het verbruik kan ik natuurlijk nog niet heel veel over zeggen. In de BMW app is een verbruik zichtbaar van 13,0 KWH/100KM. Ik heb wel het idee dat dit ietwat optimistisch is, want met dit verbruik zou ik boven de WLTP actieradius van 478KM uitkomen. De app zal ook geen rekening houden met het laadverlies. Als ik gewoon de totaal geladen kilo watts optel en dat deel op mijn huidige kilometer stand kom ik uit op 15,7KWH/100KM. Klinkt al veel reëler.
We gaan het bijhouden.....
PRIVATE LEASE BMW iX2

BMW iX2 eDrive20 67 kWh M-Sport / Panoramadak / Harman Kardon Soundsystem / Head-up Display / 20 inch lichtmetaal all-season

BMW iX2 xDrive30 M-Sport - Pano - Driving Ass - Harman Kardon - Head-Up
- 2024

BMW iX2 xDrive30 67kWh M Sport - Panoramadak - Innovation/Comfort Pack - Driving/Parking Assistant - Elektrisch verstelbare/verwarmde voorstoelen - HiFi System Harman Kardon - Getinte/Geluiddempende Ruiten -