BMW iX1 eDrive20 M Sport Edition (2025) #6

BMW iX1 eDrive20 M Sport Edition (2025)

UitvoeringiX1 eDrive20 M Sport Edition
Bouwjaar2025
Jaar van aanschaf2026

Niet perfect maar wel luxe

Ik heb deze auto een paar weken en een paar duidend kilometer gereden en ik wil de rij-ervaring graag delen. De lange termijn betrouwbaarheid zal ik later aanvullen.

Ik heb eerder BMW 1 serie en Active tourer gereden en daarna een Tesla model 3. Ik wilde graag weer een BMW interieur maar ook graag een electrische auto die niet te groot is van buiten, die fijn rijdt, wel ruim van binnen is en het liefste ook veel range. Deze auto heeft dat niet allemaal maar was wel heel een stuk betaalbaarder dan de echte top auto’s en dat is ook belangrijk. De volgende zaken zijn echt heel fijn in de praktijk:

Driving assistant plus: op de snelweg kun je dit aanzetten en hij rijdt vanzelf in de huidige baan. Het systeem werkt heel intuïtief en nadat je zelf wisselt neemt hij het weer over.

De snelheid. Deze edrive20 heeft op papier niet heel veel vermogen maar in de praktijk heeft hij genoeg power om mee te komen. Er is een boost flipper waardoor hij extra fel reageert maar dat is een leuk extraatje.

Bediening en knopjes. Er zitten genoeg knoppen op het stuur en middenconsole om alles eenvoudig te bedienen. De knop bij de laad stekker om de laad kabel is ook heel fijn.

Wegligging buiten de woonwijk. De auto rijdt heel comfortabel en stuurt heel direct.

De auto heeft geen echte minpunten, het is een heel praktische auto. Op de volgende punten is de auto echter ook geen uitblinker.

De range: je hoort de auto op te laden tot 80 procent en dan heb je 320 km range. Dat is ok maar meer was beter geweest. Als je deze jong tweedehands of met korting koopt is dit prima. Ik zou hier niet de nieuwprijs van 60 of 70k voor betalen.

In een woonwijk heb je drempels en die moet je heel rustig nemen. Je merkt dat de auto zwaar is en de vering stug.

Al met al is het een hele prettige auto om in te rijden, heel geschikt voor woon werk verkeer en ritjes met een gezin in Nederland. Je kunt er ook mee op vakantie of op de autobahn, maar daar is het niet de beste auto voor.