BMW i3 60Ah Range Extender (2014)
Uitvoering | i3 60Ah Range Extender |
Bouwjaar | 2014 |
BEV met een Rex
BMWi3, een bijzonder concept. De mijne heeft de rex, open dakje en leren bekleding. Geen luxe stereo.
Het is goed toeven, het interieur straalt rust uit en alles voelt degelijk aan.
De Rex gebruik ik 1x keer per maand. Meeste ritten zijn elektrisch, onder de 130 km actieradius, laden gebeurt slapend. Het verbruik als de rex aanstaat lijkt bij kruissnelheden onder de 100km; 1:18. Bij 130 gaat het stuk sneller, ik schat in zo’n 1:12. Bij lange afstanden handhaaf ik het laadniveau met de rex op 2/3 om aan het eind van de rit de accu leeg te rijden
De BMW stuur strak, snijdt probleemloos door het verkeer door het verkeer en menig auto heeft het nakijken qua acceleratie. In de 50 kilometerzone is ie in zijn element. Op de snelweg houdt het snel op. (130) rijden vreet stroom, het bereik daalt met het stijgen van de gem snelheid. Door constant 100 te rijden kom je verder. Ook kan de Rex 130 niet bijbenen, de capaciteit van de batterij loopt bij 130 steeds verder terug.
Het is een 4 persoonsauto, met beperkte laadruimte en vreemde achterdeuren. In de stad lijkt het ander verkeer soms stil te staan, zo soepel beweegt de auto zich door het verkeer. Dan is ie in zijn element en lijken auto’s met verbrandingsmotoren langzaam, luidruchtig, stinkend.
Tot slot, is ie mooi? Apart is ie zeker. De achterkant vind ik zelf niet echt mooi. Binnen in de auto is de meeste schoonheid te vinden.

BMW i3 Basis 94Ah 33 kWh Panoramadak/ Harman-Kardon/ Prof. navigatie/ Pdc/ Full led/ Stoelverwarming
- 2017

BMW i3 Basis Comfort Advance 94Ah 33 kWh Xenon Half Leer Navi Park.Sens NAP NL-Auto Volledig Dealeronderhouden!
- 2016

BMW i3 Range Extender Comfort Advance | Full LED | Driver Assist | Camera | DAB+
- 2015