BMW i3 60Ah (2014) #2

Uitvoering | i3 60Ah |
Bouwjaar | 2014 |
Jaar van aanschaf | 2019 |
Mijn eerste EV
Waarom een elektrische auto en waarom een BMW i3?
Als 2e auto hadden we een Toyota IQ heel leuk autootje maar geen alternatief om mee naar mijn werk te rijden want sta veel in de file en dan is een handgeschakelde auto niet handig.
Dus ging ik op opzoek naar een alternatief.
Eisenpakket :
Volledig elektrisch
Zuinig
Automaat
Range minstens 100KM
Groot genoeg voor 4 personen
Luxe (voorkeur premium merk)
Budget rond de 17500 na inruil IQ
Geen huur accu
Na wat lezen en wat proefritten bleven de Mercedes B 250e en de BMW i3 over en omdat de i3 echt ontwikkeld is als EV en met 2 jaar volledige garantie aangeboden werd was de keuze duidelijk en heb ik de I3 gekocht.
Heb de auto nu een maand en moet zeggen het is een hele fijne auto, rijd als een BMW en haalt de 100KM range met lage temperaturen makkelijk, door zijn lage gewicht kan je echt zuinig rijden 11kW op 100km ongeveer € 2.50 aan stroom kosten!
Wat zijn de minpunten?
Adaptive cruise control valt regelmatig uit (last van laag hangende zon)
Betrouwbaarheid kan ik nog niet veel over zeggen maar binnen de garantie zijn nu al een portier rubber en de stofhoezen van de schokdempers vervangen.

BMW i3 Range Extender Comfort Advance 33 KW | NAP | 19'' LMV
- 2015

BMW i3 Basis 94Ah 33 kWh Panoramadak/ Harman-Kardon/ Prof. navigatie/ Pdc/ Full led/ Stoelverwarming
- 2017

BMW i3 Basis Comfort Advance 94Ah 33 kWh Xenon Half Leer Navi Park.Sens NAP NL-Auto Volledig Dealeronderhouden!
- 2016